Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

M.M.

05. 09. 2024. 15:19 >> 15:22
Čitaj mi:

NIKOLIĆ

"Razumijem obavezu Pejovića da štiti preletače budući da mu je PES tek peta partija"

Razumljiva je obaveza Borisa Pejovića da štiti preletače iz redova PES-a Sašu Mujovića, Oliveru Injac i brojne druge budući da je i sam iskusan u ovoj disciplini, saopštio je portparol Demokratske partije socijalista Crne Gore Miloš Nikolić.

Nikolić je reagovao na izjave potpredsjednika Skupštine i funkcionera Pokreta Evropa sad Borisa Pejovića da "nije dugo trajala manipulacija portparola DPS-a Miloša Nikolića, lidera PzP-a Nebojše Medojevića i bivšeg ministra pravde Andreja Milovića da je nosilac liste PES - Demokrate Saša Mujović bio dugogodišnji član DPS-a". 

"Pejović je naime svoju političku karijeru započeo u Srpskoj narodnoj stranci, a potom je nastavio u NSD-u Andrije Mandića (zato i ne čudi što poslušno ćuti dok ga bivši šef ućutkuje tokom vođenja sjednica), iz koje je prešao u Demos a onda i u Ujedinjenu, da bi se u finalnu skrasio u PES-u", poručio je Nikolić. 

Nikolić je kazao da je Mujović i ovim "pokušajem vađenja potvrdio još jednom da je slagao crnogorsku javnost te da je ipak prisustvovao sastancima Demokratske partije socijalista".  

"Takođe navedeni sastanak nije bio 30. septembra kako navodne poruke sugerišu već 16. oktobra – kako je i na samoj fotografiji navedeno. Ali ipak jeste prikladno – s obzirom da je Mujović iz DPS-a prešao na partnerstvo sa Milačićem i Dajkovićem, to što u svoju odbranu poziva osnivača IN4S-a Vladimira Božovića čiji portal već godinama sije nacionalističku mržnju", kazao je Nikolić. 

To što su Mujović, Injac i brojni drugi (o čemu će biti riječi tokom kampanje) bili dio Demokratske partije socijalista jedan je, kaže Nikolić, od boljih djelova njihove biografije.

"Ono što im u ljudskom smislu prigovaramo je činjenica da su najobičniji karijeristi i preletači koji zbog funkcija i interesa mijenjaju partije", dodao je Nikolić", kazao je Nikolić. 

Takođe, ističe Nikolić, u etičkom smislu – a budući da su oboje univerzitetski profesori to su principi koje bi trebalo da slijede, "nekorektno je i nemoralno pljuvati po nekom sa kim su proveli decenije zajedno". 

"Finalno, gospodine Pejoviću, nemojte se toliko istrčavati. Tek će tokom kampanje biti prilike da se upoznate sa tim ko je sve od vaših najistaknutijih funkcionera bio član, aktivista ili glasač Demokratske partije socijalista. Spisak je toliko dugačak da se bojim da ćemo imati materijala ne do podgoričkih nego i do izbora u Budvi", poručio je Nikolić. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се