Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

A.M.

30. 08. 2024. 13:06 >> 13:06

MILOŠ MAŠKOVIĆ

ASK da provjeri zapošljavanja u Glavnom gradu

Predstavnik Evropskog saveza i potpredsjednik OO SD Podgorica Miloš Mašković pozvao je ASK da provjeri zapošljavanja u Glavnom gradu u toku predizborne kampanje.

"Umjesto obećane meritokratije građani Podgorice od odlazeće gradske uprave dobili su samo partitokratiju, koja se ogleda u zbrinjavanju partijskih kadrova i to pred vanredne lokalne izbore koji će se održati 29. septembra. Mislim da je suvišno je govoriti o maratonskom zapošljavanju, kako u sistemu Glavnog grada, tako i u gradskim preduzećima koja su realizovana tokom prve godine mandata Olivere Injac i njenih koalicionih partnera koji su za godinu dana unazadili naš grad", istakao je on.

Od skraćenja mandata Skupštini Glavnog grada raspisano je, kako tvrdi, nekoliko desetina internih i javnih oglasa za zapošljavanje, što je je u suprotnosti sa Zakonom o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, koji jasno precizira kako i na koji način se mogu raspisivati oglasi za zapošljavanje u toku predizborne kampanje.

"Jasno je da Pokret Evropa sad zloupotrebljavajući javne resurse pokušava da ostvari što bolji rezultat na predstojećim lokalnim izborima, zato pozivam Agenciju za sprječavanje korupcije da provjeri zapošljavanja u Glavnom gradu kako bi se osiguralo pošteno i transparentno vođenje predizborne kampanje", naveo je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се