Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

gradski.me [ R.B. ]

25. 08. 2024. 20:20 >> 20:22
2

UOČI IZBORA

Danilović: Svi da se javno obavežu da neće praviti koaliciju sa DPS-om

Smatram da svi učesnici, onoga trenutka kada se prijave izborne liste, treba javno da se obavežu i potpišu da neće praviti koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista na bilo koji način, pa ni tražeći ni manjinsku podršku, kazao je gost Dnevnika Gradske TV Goran Danilović, predsjednik Ujedinjene Crne Gore.

Kazao je da će naredne sedmice imati konačan stav u vezi sa učešćem na predstojećim vanrednim lokalnim izborima u Podgorici.

„Nama nisu problem potpisi, ali imamo neke nezvanične razgovore sa potencijalnim koalicionim partnerima, tako da ćemo sačekati“, poručio je Danilović.

Podsjetio je da je Ujedinjena Crna Gora je na prethodnim lokalnim izborima osvojila jedan mandat.

„Kao korektan koalicioni partner smo veoma često imali puno primjedbi. O tome smo govorili na internim sastancima. Upućivali smo, tražili drugačije i više, koliko god imali razumijevanje za to da se Podgorica po prvi put preuzela poslije nekoliko decenija. Na kraju su je srušili oni koji su od nas imali mnogo više, gotovo sve“, kazao je Danilović.

Izrazio je sumjnu da će, kako je kazao, neki od njih ikad više biti u prilici da u Podgorici pokrivaju one pozicije koje su pokrivali do sada.

„Tu mislim na pokretače cijele ove akcije. Dakle, gotovo je nevjerovatno da jedan od potpredsjednika opštine bude u ekipi koja traži nove izbore, a da nikada javno nismo čuli nijednu jedinu riječ kojom je kritikovao vlast u kojoj je bio“, istakao je Danilović.

Smatra da je ovaj izborni proces izazvan kao okidač i povod za izborne na državnom nivou.

„To može biti skupa igrača i skupa igranka. Nisam siguran da će Podgoričani biti oduševljeni da dvije godine nakon prethodnih izbora, kada smo imali i više od većine, kada smo imali čitavu jednu URA-u više nego što nam je trebalo, koju su ipak sadašnji konstituenti pozvali u vlast i dali joj vrlo značajna mjesta. Dakle nisam siguran da će građani biti oduševljeni“, poručio je Danilović.

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore je kazao kako nema razumijevanja ni za Pokret za Podgoricu ni za predsjednika Crne Gore, Jakova Milatovića.

„Smatram da je on čovjek koji je mogao i morao razumjeti malo bolje ove prilike iz prostog razloga, ako se prisjetimo da je on bio u vladi sa gospodinom Spajićem na čijem čelu je bio Krivokapoić, koja je isto tako preko neoći bila srušena od učesnika iznutra koji zbog toga avanzovali. E sad možda to neko očekuje i danas“, kazao je Danilović.

Dodao je da smatra kako nakon podgoričkih izbora rezultat neće biti dramatično drugačiji od onog koji je bio na prethodnim lokalnim izborima u Podgorici.

„Smatram da svi učesnici, onoga trenutka kada se prijave izborne liste, treba javno da se obavežu i potpišu da neće praviti koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista na bilo koji način, pa ni tražeći ni manjinsku podršku. To bi bilo važno zbog toga što bismo vidjeli gdje je ko i ko za koga igra“, poručio je Danilović.

Vjeruje da će se svakim danom povećavati broj onih koji će željeti izaći na glasanje za neku od partija kako se izborni dan bude približavao.

Istakao je da je koalicija između Pokreta Evropa sad i Demokratske Crne Gore gotova stvar.

„Koliko sam ja razumio, iako je nezvanično, koalicija između PES-a i Demokrata je gotova stvar. Tako da ostaje okupljanje drugih subjekata koji imaju političke srodnosti i srodnosti u političkim namjerama“, poručio je Danilović.

Dodao je da treba učiniti sve da se ne doprinese vraćanju na vlast oni, kako je kazao, koji su naškodili Podgorici.

„Važno je da svi povedemo računa da ovoga puta ničim ne doprinesemo da se jedna bezglava politika koja je upravljala ovim gradom duže od dvije decenije, koja je ovaj grad unazadila ne vrati na mala vrata“, zaključio je Danilović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се