Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

A.B. [ Portal RTCG ]

09. 10. 2024. 15:51 >> 15:52
Čitaj mi:

U HOLU TEHNIČKIH FAKULTETA

Izložba o periodnom sistemu: "Hemijska tvrđava" od sjutra u Podgorici

Svečano otvaranje izložbe Festivala umjetnosti, nauke i kulture (FUNK) pod nazivom ,,Hemijska tvrđava", autorki Jasminke Korolije i Ljube Mandić, biće održano sjutra veče, saopšteno je iz Univerziteta Crne Gore.

Izložba biće otvorena u centralnom holu zgrade tehničkih fakulteta, u 18 sati.

Izložbu organizuju Univerzitet Crne Gore, Prirodno-matematički fakultet UCG i Muzej nauke i tehnike iz Beograda, a posvećena je jubileju 155 godina od objavljivanja tablice Periodnog sistema elemenata od strane ruskog hemičara Dmitrija Mendeljejeva, kao i jubileju 190 godišnjice rođenja ovog velikog naučnika.

Osim toga, postavka je i skroman prilog jubileju koji proslavlja Univerzitet Crne Gore - 50 godina postojanja i rada.

"Izložba će biti javnosti dostupna mjesec dana i posjetioci će imati priliku da prate istorijat razvoja Periodnog sistema, otkrivanje elemenata, da vide neke od uzoraka elemenata koji se nalaze u zbirci Prirodno-matematičkog fakulteta, ali i neke od laboratorijskih posuda i pribora koji se uobičajeno koristi u hemijskim laboratorijama", piše u saopštenju UCG. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније