Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

B.B.

18. 09. 2024. 15:31 >> 15:31
Čitaj mi:

U NIKŠIĆKOM POZORIŠTU U SUBOTU

Promocija novih knjiga Svetlane Mandić

Promocija knjiga „Za svoju i za dušu grada“ i „Pričati i kad drugi ućute“, autorke Svetlane Mandić, održaće se u Nikšićkom pozorištu u subotu 21. septembra sa početkom u 19 sati.

O knjigama će govoriti recenzenti dr Marijana Terić, Jelena Kontić i Obrad Nenezić, a publici će se obratiti i autorka. Moderatori večeri su Mira Rovčanin i Željko Vuksanović, dok su za muzički dio večeri zaduženi Milena Radonjić i Nemanja Popović. Odlomke će čitati prijatelji Svetlane Mandić.

U knjizi „Za svoju i za dušu grada“ nalazi se 100 priča o ljudima, gradu, nikšićko-pivskom kraju, kulturno-istorijskim spomenicima...

U koricama knjige „Pričati i kad drugi ućute“ je takođe, 100 intervjua sa umjetnicima – iz svijeta glume, muzike, književnosti, slikarstva... Knjige su obogaćene velikim brojem fotografija.

I u jednoj i u drugoj knjizi nalaze se tekstovi koji su objavljeni u ND „Vijesti“.

Kako navode u saopštenju, novinarka Svetlana Mandić je 2022. godine objavila zbirku reportaža „Kad tišina progovori“. Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja, a od 2008. godine do danas objavila je oko 14 hiljada tekstova.
Štampanje knjiga pomogli su Ministarstvo kulture i medija, Opština Nikšić, Opština Plužine, IPC „Tehnopolis“, Crveni krst Nikšić, Pekara „Svaki dan“ i firme: „Boster“, „Helada mont“ i „Rapaks“.

Knjige je štampao „AP“ print iz Podgorice, dok je pripremu uradio Nikola Kadović, koji je sa autorkom uradio i dizajn korica.

Promociju knjiga organizuju Opština Nikšić, Ministarstvo kulture i medija i JU Nikšićko pozorište, u okviru Septembarskih dana kulture i Nikšićke kulturne scene 2024.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније