Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

P. R.

16. 09. 2024. 17:07 >> 17:07
Čitaj mi:

Kulturni program

Ovacije za Kneževića i Koprivicu u Zatvoru Bijelo Polje

Kulturni program za zatvorenike Zatvora Bijelo Polje, u kojem su učestvovali Milan Knežević i Dragan Koprivica, održan je danas dokazujući društvenu opravdanost organizovanja kulturnih sadržaja u ustanovama ovog tipa u cilju dalje resocijalizacije zatvorenih lica.

Iako su i ranije nastupali u UIKS-u i Zatvoru Bijelo Polje, Knežević i Koprivica su i danas rado dočekani od zatvorenika, koji su se uključivali u kulturno-zabavni program, a jedan od njih pjevao crnogorske pjesme uz pratnju Koprivice na harmonici i ovacije svih prisutnih.

Knežević je, u svjetlu svojih zatvorskih dana u UIKS-u, pozdravio prisutne sa „kolege robijaši“, što je naišlo na smijeh i aplauze, a potom u svom satiričnom maniru govorio novu pjesmu „Priznaj“, u duhu aktuelnih istraga i uslovljavanja oko raznih krivičnih predmeta, što su zatvorenici dobro i razumjeli i propratili smijehom.

Koprivica je pjevao stare hitove „a kapela“, među kojima i „Santa Lućija“ na italijanskom, zatim uz harmoniku izveo staru crnogorsku pjesmu „Prođoh kroz goru“, a u drugom dijelu, uz aforizme, pjevao i nove hitove, među kojima i „Ponoć“ iz popularnog filma o Tomi Zdravkoviću, uz pratnju svih zatvorenika.

Knežević je na kraju odgovarao na neka pitanja u vezi sa statusom lica na izdržavanju kazne zatvorom i mogućnostima zakonskih olakšica, a načelnik Zatvora Dojčilo Drobnjak ukazao na realnu potrebu periodičnog organizovanja kulturnih programa za zatvorenike, čime se doprinosi njihovoj resocijaliziji na planu očekivanog povratka u društvene tokove.

Kulturni program organizovan je uz podršku direktora UIKS-a Darka Vukčevića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније