Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

M.M.Lj.

13. 09. 2024. 18:47 >> 18:47

MINISTARSTVO KULTURE

Za sufinansiranje projekata za razvoj kreativnih industrija, 300 hiljada eura

Ministarstvo kulture i medija raspisalo je Konkurs za sufinansiranje projekata od značaja za razvoj kreativnih industrija, čiji je budžet 300 hiljada eura, a rok za prijave 14. oktobar.

„Cilj konkursa je podrška tržišno orijentisanim, inovativnim projektima i proizvodima kojima se promoviše spoj kreativnosti i preduzetništva, s fokusom na multisektorski pristup i pozitivan uticaj na razvoj sektora kreativnih industrija i regionalnih klastera. Poseban dio konkursa je podrška za razvoj ženskog preduzetništva u cilju podsticanja učešća žena u oblasti kreativnih industrija“, navodi se u saopštenju Ministarstva kulture i medija.

Budžet konkursa je ove godine za 100 hiljada eura veći nego prošle i iznosi 300 hiljada eura, od čega će 150 hiljada biti opredijeljeno za podršku razvoju ženskog preduzetništva u oblasti kreativnih industrija.

„Ministarstvo kulture i medija sufinansiraće projekte od značaja za razvoj sektora kreativnih industrija u oblastima uspostavljanja ICT proizvoda, arhitekture, dizajna (grafički, industrijski i modni), digitalne umjetnosti i kreativnog zanatstva, podsticaja, očuvanja i razvoja tradicionalnih zanata i vještina. Prijave koje nijesu u okviru navedenih oblasti neće biti razmatrane. Projekti i programi će se sufinansirati najviše do 50 odsto iznosa ukupnih sredstava potrebnih za njihovu realizaciju“, saopšteno je iz Ministarstva kulture i medija.

Pravo učešća, kako je saopšteno, imaju preduzetnici i pravna lica sa sjedištem u Crnoj Gori koja su registrovana za obavljanje djelatnosti kulture.

„Pravo učešća nemaju fizička lica, nevladine organizacije, javne ustanove i drugi subjekati čiji se rad finansira iz budžeta Crne Gore, odnosno budžeta opštine sredstvima planiranim za kulturu, pravna lica koja su u prethodnom periodu koristila sredstva za sufinansiranje projekata od Ministarstva kulture i medija, a nijesu u ugovorenom roku i formi dostavili narativni i finansijski izvještaj. Jedan aplikant može kandidovati najviše dva projekta, od kojih samo jedan može biti podržan“, navodi se u saopštenju.

Zainteresovani se mogu prijaviti elektronskim putem, popunjavanjem forme koja je dostupna na internet adresi www.kreativnacrnagora.co.me, ili popunjavanjem obrasca, koji se šalje na adresu Ministarstva kulture i medija.

„Prijave se podnose 30 dana od dana objavljivanja konkursa, zaključno sa 14. oktobrom. Ministarstvo će na prijedlog stručne komisije donijeti odluku o sufinansiranju projekata i programa, dok će ugovor sa izabranim aplikantima biti zaključen najkasnije u roku od 30 dana od dana objavljivanja odluke o sufinansiranju. Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtu Ministarstva kulture i medija“, stoji u saopštenju.

Svi odabrani projekti/programi ili proizvodi moraju biti plasirani na za to relevantna tržišta i događaje, sa ciljem promocije i pospješivanja njihovog daljeg razvoja.

"Sva pitanja u vezi konkursa mogu se postaviti putem emaila: marija.sarap@mku.gov.me, a svi detalji o prijavi pronaći na sajtu Ministarstva kulture i medija www.gov.me/mku", navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније