Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

B.B.

11. 09. 2024. 10:14 >> 10:21

JU ZAHUMLJE

Promocija knjige poezije Miljana Mijuškovića "Visine Tien Šana"

Predstavljanje knjige poezije književnika Miljana Mijuškovića „Visine Tien Šana“, održaće se u subotu, 14. septembra u prostorijama Matice srpske - Društva članova u Crnoj Gori u Nikšiću sa početkom u 20 časova. Organizatori promocije su JU Zahumlje i Matica srpska – Društvo članova u Crnoj Gori, a program se održava u okviru ovogodišnjih Septembarskih dana kulture Nikšića.

O knjizi čije je urednik književnik Radomir Uljarević, a recenzent književnik i književni kritičar Želidrag Nikčević, pred nikšićkom publikom govoriće: predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević, prof. dr Drago Perović i književnik Radinko Krulanović.

Kako navode u saopštenju, odabrane stihove iz knjige „Visine Tien Šana“ govoriće glumac Nikšićkog pozorišta, Velizar Kasalica i autor uz pratnju na gitari muzičara Nemanje Popovića. Voditelj programa biće književnica Milica Bakrač.

O novoj, prvoj knjizi Miljana Mijuškovića, Želidrag Nikčević ističe, da je svaka njegova pjesma „lična i duboko proživljena, nastala iz unutrašnje egzistencijalne potrebe da se određeni događaji, procesi i zbivanja u duši zabilježe, da se objasne sebi i drugima.

Miljan Mijušković je rođen 1982. godine u Nikšiću. Nakon završene gimnazije „Stojan Cerović“, diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, Odsjek za filosofiju i logiku. Kao student bio je osnivač i član redakcije časopisa „Tribjun“ i dopisnik današnjeg časopisa „Stanje stvari“ iz Novog Sada. Njegovi eseji nagrađivani su na međunarodnim takmičenjima i filosofskim školama. Učesnik je više književih tribina i večeri.

Trenutno obavlja funkciju savjetnika predsjednika Opštine Nikšić, za kulturu, turizam i vjerska pitanja. Već duže vrijeme u pripremi su mu dvije zbirke poezije. Sa suprugom i dvije kćerke živi i stvara u Nikšiću.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније