Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

M.M.Lj.

09. 09. 2024. 13:00 >> 13:05
Čitaj mi:

na tvrđavi Forte mare

Marčelo oduševio publiku na 18. Hercegnovskom strip festivalu

Energičnim nastupom Marka Šelića Marčela i njegovog benda zaokružen je sinoć na tvrđavi Forte mare treći dan na 18. Hercegnovskom strip festivalu.

“Numerom “Udahni” Marčelo i bend otvorili su koncert na kojem su predstavili svoj posljednji album “Nojeva varka”, koji kroz povezane pjesme priča o gubljenju i ponovnom nalaženju sebe, o tome da se treba boriti i onda kada to djeluje uzaludno. Snažne poruke, sjajna izvedba, kao i muzika kojom su pomjerene granice žanra – od hip-hopa preko elektronike, prizvuka džeza i soula, pa sve do sevdalinke, ostavili su jak utisak na publiku koja je aplauzom ispratila svaku numeru”, sopštili su organizatori.

Koncertu Marčela i benda prethodio je nastup domaćih snaga, DJ 2Beat i Groovy Castel Nuovo.

“Hercegnovski strip festival zaista pomjera granice, sami sebe iznenadimo svake godine iznova. Stvarno sam presretan i preponosan kako su protekla prva tri dana i kako su i strip autori i muzičari osjetili energiju ovog festivala, ne skrivajući emocije i oduševljenje i prijemom, i publikom, i gradom”, istakao je jedan od organizatora, Nebojša Mandić.

Tokom jučerašnjeg dana HSF karavan je bio na Škveru, u resto-baru Jadran, gdje su majstori devete umjetnosti crtali za fanove, a u popodnevnim satima održan je niz prezentacija u kojima su učestvovali specijalni gosti 18. festivalskog izdanja, kao i i Dejan Stojiljković, srpski strip scenarista i književnik. 

Današnji program Hercegnovskog strip festivala će zbog najavljenih nepovoljnih vremenskih prilika umjesto u “Peoples” plažnom klubu na Toploj biti održan u foajeu dvorane “Park”. Ljubitelji stripa će u holu  dvorane u centru grada od 11 do 19 sati moći da vide izložbu radova nastalih na “One” radionici crtanja stripa, a biće dodijeljene I nagrade za najuspješnije polaznike.

“Fanovi devete umjetnosti će od majstora stripa koji su gosti festivala  moći da dobiju crteže kao i da, na berzi stripa, pogledaju i kupe najnovija izdanja sa bogate regionalne izdavačke strip scene. Od 21 čas uslijediće koncerti bendova Bolesna štenad i Dža ili bu”, navodi se u saopštenju.

Kompletan program 18. Hercegnovskog strip festivala možete pogledati na: https://stripfestival.me/ i na društvenim mrežama festivala.

Pokrovitelji i partneri festivala su: Opština Herceg Novi, Opština Tivat, Ministarstvo kulture i medija Crne Gore, Ministarstvo turizma Crne Gore, Ministarstvo odbrane Crne Gore, Turistička organizacija Herceg Novi, ambasade SAD, Italije, Slovenije, Francuske, Velike Britanije i Španije, kao i preko 60 sponzora među kojima su predstavnici turističke privrede i kompanije iz Herceg Novog i Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније