Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Nevenka Macan [ Dnevnik TVCG ]

07. 09. 2024. 20:03 >> 20:03
Čitaj mi:

SKORO DVIJE DECENIJE KREATIVNOSTI

Strip festival u Herceg Novom nikad raznovrsniji, ugostili 150 crtača

Manifestacija koja je ove godine ugostila neke od najpoznatijih svjetskih strip-autora i na koju svi žele da dođu, počela je kao ideja nekoliko entuzijasta iz Herceg-Novog.

Sada su domaćini 150 strip-crtača, među kojima je 12 specijalnih gostiju koji izlažu, crtaju, šire priču i ljubav prema devetoj umjetnosti.

Kako je kazao premijer Milojko Spajić na otvaranju festivala, Ovo izdanje Herceg-Novskog strip-festivala je finalni proizvod 18 godina velikog truda, entuzijazma i kreativnosti.

"Kao zemlja veoma ponosni na ovu manifestaciju i u budućnosti ćemo je još više podržavati", poručio je on. 

Šestodnevni program počeo je izložbama specijalnih gostiju i domaćih autora, te druženjem sa brojnim prijateljima festivala, među kojima je već 11 godina italijanska ambasada, a od ove i američka.

Već 18 godina Hercegovački strip festival postaje sve uticajniji i raznovrsniji. Uz izložbene, edukativne i muzičke programe širi se i u prostoru i u značaju.

Direktor festivala Ivan Subotić kaže da festival donosi novu dimenziju, a organizatori se trude da im je cilj da ga učine zabavnim i pristupačnim ljudima.

"Interakciju između velikih autora i fanova činimo spontanom. Hercegovački strip festival više nije jedini festival u Crnoj Gori, sada imamo festivale i u Baru, Nikšiću i Podgorici, a uskoro se pridružuju i drugi gradovi u Crnoj Gori", rekao je Subotić.

Tu je i njihova izdavačka kuća sa mladim autorima.

"Hercegnovski strip festival je pomogao da se stvori strip scena u Crnoj Gori", poručuje Subotić. 

Uz Ministarstvo kulture i turizma, opština Herceg-Novi, festival podržavaju i brojne ambasade, te preko 60 sponzora iz oblasti turizma i kulture. Svi programi ove manifestacije su besplatni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније