Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

M.L.B.

02. 09. 2024. 19:43 >> 19:43

Nova festivalska priča

Sjutra počinje "Budva Art Festival"

  NVU “Urbani kult”od sjutra pokreće novu festivalsku priču - "Budva Art Festival". Sa naglaskom na promociji art kulture u različitim sferama BAF je kulturna  manifestacija kojom organizatori žele pozvati i promovisati stvaraoce i umjetnike iz zemlje, regiona i svijeta.

“Odabirali smo park u Slovenskoj obali hotelskog kompleksa Slovenska plaža u Budvi kao prikladnu lokaciju za festival koji će imati dovoljno prostora za izvođenje koncerata, izložbe umjetničkih radova, performanse i druge aktivnosti. Ljubitelje različitih vidova umjetničkog izražavanja očekuju izložbe, instalacije, projekcije filmova, koncerti kako uličnih svirača tako i klasične muzike, jazz- a, recitali, tematska predavanja, radionice muzike i plesa… Potrudili smo se da bude što veća raznolikost sadržaja, kako bi se privukao što veći broj posjetilaca”, istakao je Vinko Mihajlović direktor NVU “Urbani kult”.

Prema najavama organizatora, učesnici i posjetioci mogu očekivati živu atmosferu sa mogućnostima za interakciju sa umjetnicima i uživanje u nastupima lokalnih talenata.

Na Budva Art Festivalu naći će se različite vrste umjetnosti od likovne i vizuelne do muzičkih izvedbi i različitih vrsta performansa. Uključuje radove lokalnih , regionalnih i umjetnika iz inostranstva koji se bave slikarstvom, vajanjem, fotografijom, stripom, filmom i druge forme art-a.

Festival će  nuditi priliku posjetiocima da sudjeluju u zajedničkom umjetničkom projektu koji će imati svake godine temu festivala i na kojem će posjetitelji svih uzrasta moći doprinijeti svojom kreativnošću. Tema ovogodišnjeg festivala je : "Umjetnost - pravo za sve".

Budva Art Festival (BAF) je festival koji će se održati od 3. do 5. septembra prvi put u Budvi.

Nevladina organizacija Urbani Kult koja osim Petrovac Jazz Festivala i Mne Sun Reggae Festivala  pokreće i prvi ,,Budva Art Festival,, sa željom da ova manifestacija  postane važan kulturni događaj u gradu koji će promovisati umjetnost, kreativnost i zajedništvo među građanima.

Kao i za sve ostale manifestacije koje organizuje NVU “Urbani kult” na prvom Budva Art Festivalu ulaz je besplatan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније