Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

A.J.

19. 08. 2024. 18:44 >> 18:49
Čitaj mi:

vujović

"Dragojević prepoznat kao predstavnik nove generacije dramskih stvaralaca"

Lazar Dragojević koji je na ovogodišnjem 30. izdanju Sarajevo Film Festivala dobio nagradu Srce Sarajeva u kategoriji "Zvijezda u usponu" za ulogu u dramskoj seriji "Znam kako dišeš" autora Jasmile Žbanić i Damira Ibrahimovića, najbolji je predstavnik nove generecije dramskih stvaralaca i dokaz potencijala naših mladih umjetnika, našeg teatra i kinematografije. To je poručila ministarka kulture i medija Tamara Vujović.

"Kao dramskom umjetniku koji je na početku karijere, želim Vam da u godinama koje dolaze i dalje nastavite da pružate doprinos domaćem teatru i kinematografiji, kao umjetnik koji je jedan od prepoznatljivih predstavnika nove generacije dramskih stvaralaca", rekla je Vujović.

Ona je poručila "Želim Vam da Vaš profesionalni put bude praćen bogatom biografijom teatarskih i kinematografskih ostvarenja u budućnosti, uz interpretacije snažnog umjetničkog i scenskog integriteta."

Neka ova nagrada na značajnom Festivalu bude dobra najava za uspjeh predstavnika naše filmske produkcije na Filmskom Festivalu Herceg Novi, čiji početak sa nestrpljenjem očekujemo od 23.avgusta.

"Kao jednu od značajnih misija naše administracije postavljamo stvaranje uslova kojima će se podsticati razvoj filma i pozorišta, poboljšati promocija naših ostvarenje u inostranstvu i, najznačajnije, stvoriti uslovi da mladi talentovani umjetnici nastave da stvaraju u Crnoj Gori", zaključila je Vujović.

Prema njenim riječima, njegov primjer pokazuje da kada je u pitanju talenat povezan sa predanošću, uspjeh i prepoznavanje kvaliteta ne mogu da izostanu.

"Hvala žiriju SFF i Bravo za našeg Lazara", zaključio je.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније