Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

B.B.

06. 08. 2024. 14:47 >> 14:48
Čitaj mi:

U ČETVRTAK

Maestro Paskal Vero uz umjetnike od Njujorka do Japana na KotorArtu

Međunarodni festival KotorArt ugostiće izuzetne umjetnike koji čine kamerni orkestar festivala Music&More iz Trebinja, pod dirigentskom palicom jedinstvenog Paskal Vera. Koncert će se održati u četvrtak, 8. avgusta, u Crkvi Sv. Duha, sa početkom u 20 časova, a ulaz je slobodan.

Paskal Vero je šef-dirigent Sendajske filharmonije u Japanu, a studirao je na Univerzitetu Paris-Sorbona i Pariskom nacionalnom muzičkom konzervatorijumu. U svijetu klasične muzike postao je poznat 1985. godine, kada je dobio specijalnu nagradu na Međunarodnom takmičenju dirigenata u Tokiju poslije kojeg je postao asistent Seiđi Ozave u Bostonskom simfonijskom orkestru. Pod njegovom dirigentskom palicom festivalskoj publici će se predstaviti umjetnici porijeklom od Njujorka do Japana.

Gudački orkestar The SummerFest Camerata je vrhunski festivalski ansambl gdje profesori i odabrani studenti sarađuju i zajedno nastupaju. Ova veoma prestižna pozicija, koja se dodjeljuje samo odabranim pojedincima, namjenjena je najnaprednijim studentima na Music&More SummerFestu, koji tjesno sarađuju s profesorima svjetskog renomea, među kojima su mnogi članovi Njujorške filharmonije, Filharmonije Hong Konga, Bečke državne opere, kao i članovi brojnih prestižnih ansambala. Šef dirigent Filharmonije u japanskom Sendaiu, francuski maestro Paskal Vero, glavni je dirigent orkestra SummerFest Camerata.

Tatjana Ranković, pijanistkinja, ujedno je i osnivačica i direktorka Međunarodnog festivala klasične muzike i ljetnje škole u Trebinju, Music & More SummerFest. Nastanjena u Njujorku, okuplja umjetnike sa svih strana svijeta tokom petnaestodnevnog trajanja festivala u Trebinju.

Festivalsku publiku očekuje raznovrstan repertoar, a pored gudačkog orkestra i Tatjane Ranković na klaviru, nastupa i sopranistkinja Ksenija Kumento te će biti izvedene i arije iz opera Figarova ženidba i Čarobna frula Volfgang Amadeus Mocarta.

Međunarodni festival KotorArt održava se 23. put, od 13. jula do 14. avgusta uz pokroviteljstvo Uneska, Ministarstva kulture i medija i Opštine Kotor, podršku Evropske unije, zlatnog sponzora Coca-Cole, kao i podršku drugih značajnih sponzora i široke mreže partnera iz zemlje i inostranstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније