Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

B.Č.J.

05. 08. 2024. 09:32 >> 09:32
Čitaj mi:

okupio 250 učesnika

Završen Međunarodni festival folklora na Cetinju

Koncertom na Ljetnjoj pozornici na Cetinju sinoć je završen 14. Međunarodni festival folklora CIOFF "Cetinje 2024". Festival je trajao od 1. do 4. avgusta i okupio je više od 250 učesnika iz šest država, koji su svojim nastupima oduševili publiku i doprinijeli razmjeni kulturnih vrijednosti i tradicija.

Tokom četiri dana festivala, posjetioci su imali priliku da uživaju u bogatom programu, tradicionalnim plesovima, muzici, narodnoj nošnji i običajima iz Crne Gore, Makedonije, Srbije, Bugarske, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

"Posebno smo ponosni na veliki broj posjetilaca ne samo sa Cetinja već i iz drugih gradova, što je još jednom potvrdilo značaj ovog festivala kao jednog od ključnih kulturnih događaja u našoj državi. Hvala svim učesnicima koji su prešli veliki put kako bi nam predstavili dio njihove kulture i tradicije", saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Prijestonice Cetinje.

Festival organizuje Kulturno umjetničko društvo "Njegoš", a pokrovitelj je Prijestonica Cetinje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније