Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ R.B. ]

03. 08. 2024. 10:53 >> 10:53
Čitaj mi:

KotorArt za najmlađe

Koncerti za bebe i djecu u okviru Babyartića

Međunarodni festival KotorArt ove godine priređuje programe i za najmlađu publiku. Babyartić, program na kojem nastupa Umjetničko udruženje Artysh:Lab, priprema interaktivne koncerte za bebe do tri godine i za djecu uzrasta od četiri do šest godina.

U ponedjeljak, 5. avgusta, na Pjaci od kina, sa početkom u 19 časova Artysh:Lab, sa predavačima Nedom Aleksić, Bojanom Dadić i Emilijom Petković će realizovati interaktivni koncert za djecu uzrasta od 4 do 6 godina, dok će u utorak, 6. avgusta, na Pjaci od Kina, sa početkom u 10 časova prije podne, realizovati interaktivni koncert za bebe uzrasta  do 3 godine.

Umjetničko udruženje Artysh:Lab bavi se kreiranjem interaktivnih koncerata i muzičkih radionica za bebe i djecu od perinatalnog perioda do dvanaeste godine. U dosadašnjem radu izvedeno je više od 500 interaktivnih koncerata, sprovedena su četiri naučna istraživanja i realizovani različiti projekti u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine i razvojnom vrtiću Venčić.

Naučno-umjetnički razvojni centar Muzikuj (se) pokretom namijenjen odraslima (stručnjacima, roditeljima djece ranog uzrasta i hobistima) i naučno-istraživačkoj djelatnosti oformljen je 2023. godine. Rezultati istraživanja organizacije, predstavljeni na domaćim i međunarodnim konferencijama u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Velikoj Britaniji, pokazali su da djeca reaguju na programe i u njima uživaju, da se kroz muziku i pokret može uticati na psihomotorni razvoj u najranijem uzrastu.

Organizacija sprovodi edukacije budućih stručnjaka iz oblasti ranog razvoja za primjenu muzičkih aktivnosti u svom radu, kreira programe za djecu tipičnog razvoja i za djecu s teškoćama senzorne integracije, radi na razvoju nove publike u muzičkoj umjetnosti i širi ideju o značaju nastupanja za najmlađe.

"Sadržaj prilagođen bebama i djeci ranog uzrasta, vođen od strane iskusnih i stručnih ljudi, od izuzetnog je značaja za pravilan razvoj djece, a dokazano je da muzika i pokret mogu uticati na psihomotorni razvoj u najranijem uzrastu. Nadamo se da će festivalske bebe uživati u progamu koji smo im priredili", izjavili su iz PR službe Festivala.

Međunarodni festival KotorArt održava se 23. put, od 13. jula do 14. avgusta uz pokroviteljstvo Uneska, Ministarstva kulture i medija i Opštine Kotor, podršku Evropske unije, zlatnog sponzora Coca-Cole, kao i podršku drugih značajnih sponzora i široke mreže partnera iz zemlje i inostranstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније