Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

B.B.

19. 07. 2024. 10:10 >> 10:10

U nedjelju na KotorArtu

Kineski omladinski kamerni orkestar "Boling" na Pjaci od džeza

Međunarodni festival KotorArt, u sklopu Pjace od džeza organizuje koncert Kineskog omladinskog kamernog orkestra Boling, koji će se održati u nedjelju, 21. jula, na Pjaci ispred kina, sa početkom u 23 časa.

Kako navode organizatori festovala, ansambl, koga čine Li Vejđe, klavir, Fan Je, gitara, Džao Sujen, flauta, Vang Šaolej, kontrabas i Sjung Bočao, džez perkusije, koncepciju koncerta na KotorArtu zasniva na „muzičkom putovanju“ tokom kojeg se na jedinstven način predstavljaju numere Mexicaine, À La Fraçaise, Sérénade, Chicago, Africaine i muzika svih kontinenata, kao i mnoštvo kineske muzike koja posjeduje veliku snagu strasti i dobrobiti.

"Melodije navode na putovanje različitim zemljama i regionima, i sugerišu da iznad horizonta slušamo disanje i ritam koji dolaze iz široke zemlje pod nogama", naglašavaju u najavi događaja.

Tekuće, 2024. godine obilježava se godišnjica osnivanja kinesko-francuskih diplomatskih odnosa. Li Vejđe i drugi mladi kineski muzičari iskreno pozivaju publiku da osjeti izraziti šarm Kloda Bolinga i da zajedno svjedoče ovoj muzičkoj legendi kroz vrijeme i prostor. Boling (1930–2020), jedan od najtalentovanijih savremenih francuskih muzičara, promovisao je klasičnu muziku i džez, stvarajući djela koja oslikavaju fuziju džeza i elemenata kompozicije klasične muzike. Dobitnik brojnih nagrada, kompozitor je stvarao djela koja dopuštaju publici da razvije svijet muzičke fantazije.

Pored Kotora, ansambl će nastupiti i u Kragujevcu na festivalu TekiArt i u Aranđelovcu na Smotri umjetnosti Mermer i zvuci u okviru njihove male Balkanske turneje.

Ulaz na događaj je slobodan a partneri koncerta su Ambasada Kine u Crnoj Gori, Shanghai International Culture Association, Shanghai Conservatory od Music, Shanghai Musician Association, Tekiart - Music Art Association i Smotra Umetnosti Aranđelovac.

Međunarodni festival KotorArt održava se 23. put, od 13. jula do 14. avgusta uz pokroviteljstvo Uneska, Ministarstva kulture i medija i Opštine Kotor, podršku Evropske unije, zlatnog sponzora Coca-Cole, kao i podršku drugih značajnih sponzora i široke mreže partnera iz zemlje i inostranstva.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније