Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

A.B. [ Portal RTCG ]

13. 07. 2024. 12:47 >> 12:47
Čitaj mi:

SPOJ BAROKA I RENESANSE

Ansambl iz Rima nastupa na Gospi od milosti

Renomirani ansambl iz Rima Mare Nostrum, nastupiće na ostrvu Gospa od Milosti 16. jula, pod dirigentskom palicom maestra Andree de Karla.

Kako je najavljeno, Mare Nostrum će izvoditi odabrana renesansna i barokna djela.

Skriveni biser Boke Kotorske otvoriće se po prvi put kao umjetnička scena, a na njoj će premijerno u Crnoj Gori biti koncertno izvedeni djelovi opera La Circe i Coriliano, za koje je libreto napisao don Krsto Ivanović.

Ansambl čine Đulija Bolkato, sopran, Gabrijele Toskani, violina, Marko Keršbaumer, violina, Ulrik Gaston Larsen, teorba, Tomas Kiđoni, violončelo, Amleto Mateuči, kontrabas i Lućija Adelaide di Nikola, čembalo i orgulje.

Mare Nostrum je osnovao Andrea de Karlo 2005. godine, kao ansambl viola.

Ansambl se ubrzo okrenuo raznovrsnijem intrumentarijumu, i danas je repertoar prvenstveno baziran na baroknoj muzici rimskih kompozitora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније