Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

A.J.

03. 07. 2024. 18:11 >> 18:12

čuveni reditelj

Skorseze nije mislio da će ovaj film biti uspješan, a onda je za njega dobio Oskara

Martin Skorseze je jedan od najpoznatijih reditelja svih vremena. U karijeri je dobio brojne nominacije i osvojio prestižne nagrade, ali samo jednog Oskara za najbolju režiju.

Skorseze je svoju prvu nominaciju za Oskara dobio 1981. za film Raging Bull, a posljednju 2024. za film Killers of the Flower Moon. Do sada je devet puta bio nominovan za najbolju režiju, a ima ukupno 16 nominacija za Oskara, od kojih je osvojio samo jednu.

Međutim, jedini film za koji je proslavljeni reditelj dobio Oskara bio je i onaj za koji je to najmanje očekivao. Kako je izvijestio Far Out Magazine, Skorseze nikada nije očekivao da će njegov krimi triler The Departed iz 2006. biti tako uspješan. Na dodjeli Oskara 2007. film je proglašen za najbolji, a Skorseze za najbolju režiju.

„Riječ koju koristim je ‘iznenađen’. Nisam očekivao da će film The Departed biti tako dobro primljen od Akademije i kritičara. Mislio sam da snimam mali žanrovski film. Pokušao sam da napravim žanrovski film i otkrio sam da sam nije mogao, da je to postalo nešto drugo“, prokomentarisao je tadašnji direktor, prenosi Far Out.

Radnja je o policajcu na tajnom zadatku i krtici u policiji koji pokušavaju da identifikuju jedni druge dok se istovremeno infiltriraju u irsku bandu u južnom Bostonu.

U filmu su učestvovala velika imena kao što su Leonardo Dikaprio, Met Dejmon, Džek Nikolson, Mark Volberg, Martin Šin, Rej Vinston, Vera Farmiga, Alek Boldvin i Entoni Anderson.

2007. godine, krimi triler The Departed nominovan je za Oskara u pet kategorija: najbolji film, najbolja režija, najbolja sporedna uloga, najbolji adaptirani scenario i najbolja montaža, a jedini nije dobio nagradu u kategoriji Oskara za najbolju sporednu mušku ulogu, u kojoj je nominovan Mark Volberg, piše Index.hr.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније