Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

A.B. [ Agencija CG News ]

22. 06. 2024. 13:31 >> 13:35
Čitaj mi:

NIZ KONCERATA U GORNJOJ LASTVI

U Tivtu proslavili početak ljeta uz Baha

Koncertom “Pogled na Baha” otvorena je manifestacija "Dani pejzaža" u okviru koje će do kraja avgusta biti organizovano niz koncerata u Gornjoj Lastvi.

Prvi koncert posvećen je Svjetskom danu muzike i rađanju novog godišnjeg doba, prenosi Agencija CG News. 

Pozdrav ljetu postao je tradicionalan događaj koji u okviru “Dana pejzaža” priređuje lokalno Kulturno-zavičajno udruženje “Napredak”, sada partner Tivat Music Festivala.

Marija Nikolić iz KZD Napredak kaže da ove godine početak ljeta slave zajedno sa novim festivalom u Tivtu, TMF, čiji su organizatori prepoznali ambijent Gornje Lastve kao pravo mjesto za uvertiru festivala.

“Naš cilj je da radimo promociju pejzaža kao pozornice i kao nečega što treba čuvati i što ima veću vrijednost od prostog građevinskog zemljišta", poručila je Nikolić.

Podsjetila je da će se u okviru manifestacije održavati muzički koncerti, s tim što će osim klasike i ove godine biti džez koncert.

“Imaćemo gostovanje ponajbolje klape iz Dubrovnika, klape Kaše dok će nam džez svirati poznati Šule Jovović sa kojim imamo desetogodišnju saradnju”, rekla je Nikolić.

Slaveći Dan muzike na otvorenom organizatori su se pridružili koncertima širom svijeta, a svoj “Pogled nab aha” sa publikom je podijelio čelista Željko Ivović.

“Osjećaj je divan bio, atmosfera fenomenalna, puno ljudi. Magično veče i jedno nesvakidašnje iskustvo, drugačije od bilo kog drugog, pogotovo jer sam porijeklom odavde, a prvi put sam tu. Sve se pomiješalo, sve se spojilo i stopilo u jedno i kroz Baha je to pokušalo da se manifestuje i da se ostvari", rekao je Ivović.

Nakon dvije uvertire, prvo izdanje Tivat Music Festivala biće svečano otvoreno 28. juna u Velikoj sali CZK, kada će prvi put u Tivtu nastupiti Dubrovački simfonijski orkestar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније