Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

A.J.

17. 06. 2024. 16:15 >> 16:28

ZA IZVRSNOST U POZORIŠTU

Danijel Redklif osvojio svoju prvu nagradu Toni

Danijel Redklif, Džeremi Strong i Sara Pulson osvojili su svoje prve nagrade Tony za izvrsnost u pozorištu, dok je Dede Ayite postala prva crnkinja koja je osvojila nagradu za najbolju kostimografiju predstave.

Redklif, britanska zvijezda koja se proslavila kao Hari Poter, osvojio je svog prvog Tonija za najboljeg sporednog glumca u mjuziklu za ulogu u „Merrily We Roll Along“ i zahvalio se pokojnom Stivenu Sondheimu „što je napisao ovu nevjerovatnu seriju”, čije je pjesme opisao kao „dar za pjevanje svake večeri”.

I upravo je Merrily We Roll Along osvojio nagradu za najbolju obnovu mjuzikla, a Džonatan Grof je dobio Tonija za najboljeg glavnog glumca u mjuziklu za ulogu u tom mjuziklu.

Maleah Joy Moon osvojila je Tonija za najbolju glumicu u mjuziklu „Paklena kuhinja“ i Kecia Luis-Juans za najbolju sporednu glumicu u istom mjuziklu.

The Outsiders je najbolji mjuzikl, dok je Stereophonic osvojio nagradu za najbolju predstavu, a za najbolju režiju Daniel Okin. Sara Polson i Džeremi Strong takođe su osvojili svog prvog Tonija.

Dede Ayite je ušla u istoriju

Strong, zvijezda serije Succession, osvojio je nagradu za najboljeg glumca u predstavi za ulogu u filmu Neprijatelj naroda Henrika Ibsena, a Polson za najbolju glumicu za njenu ulogu u porodičnoj drami Appropriate. Will Bril je najbolji sporedni glumac u predstavi, osvojio je nagradu za ulogu u Stereophonic-u, a Kara Yang je najbolja sporedna glumica zahvaljujući ulozi u predstavi Purlie Victorious.

Dede Ayite je postala prva crnkinja koja je osvojila Tonija za najbolju kostimografiju predstave, a među ostalim značajnim pobjednicima su bili Shaina Taub, koja je osvojila nagradu za najbolju knjigu muzičkih sufova i Justin Peck za najbolju koreografiju za plesni mjuzikl Ilinoise.

Ceremonija dodjele ove prestižne nagrade, sedamdeset sedme po redu, održana je u Linkoln centru u Njujorku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније