Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

B.B.

29. 05. 2024. 19:01 >> 19:01
Čitaj mi:

Promocija knjige Radomira Ilića u Bijelom Polju

O nadgrobnim spomenicima od antičkog doba do 19. vijeka

Knjiga "Antički i hrišćanski nadgrobni spomenici Bijelog Polja i okoline" publiciste Radomira Ilića biće promovisana sjutra, u 18 sati, u Centru za kulturu "Vojislav Bulatović Strunjo" u Bijelom Polju.

O knjizi će govoriti Draško Došljak, univerzitetski profesor, Edin Smailović, publicista, Slobodan Čukić, publicista, Ivan Ivanović, urednik izdanja, Željko Raičević, direktor Muzeja Bijelo Polje, a prisutnima će se obratiti i autor knjige.

"Knjiga je, prema riječima autora, ponajviše namijenjena mladim arheolozima, istoričarima, muzeolozima, istoričarima umjetnosti i istoričarima jezika za njihova buduća detaljnija i obuhvatnija istraživanja na ovom prostoru i šire. Poglavlja su koncipirana hronološki, od antike do XIX vijeka, a posebno su atraktivne i upečatljive fotografije opisanih spomenika i nadgrobnika", navode u Matici crnogorskoj.

Radomir Ilić (1959) je radio kao novinar, saradnik i urednik u brojnim glasilima. Autor je zapaženih intervjua, reportaža i komentara. Književne i lingvističke radove objavljuje u domaćoj periodici. Kontinuirano se bavi kulturnom baštinom Bijelog Polja i okoline. Predsjednik je Ogranka Matice crnogorske u Bijelom Polju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније