Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

M.M.Lj.

27. 05. 2024. 22:47 >> 22:47

TAMARA VUJOVIĆ

“Neđelja arhiva“ podsjeća na značaj očuvanja naše prošlosti

Ministarka kulture i medija Tamara Vujović i gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković posjetili su Državni arhiv Crne Gore, čime je obilježen početak “Neđelje arhiva”, manifestacije koja ima za cilj promociju arhivskog nasljeđa i podizanje svijesti o značaju Arhiva, arhivske djelatnosti i građe.

Vujović je poručila da “Neđelja arhiva“ podsjeća na značaj očuvanja naše prošlosti, na bogatstvo koje čuvaju arhivi, i na predan rad svih koji brinu o dokumentima koja svjedoče o crnogorskom istorijskom nasljeđu.

“Posebno me raduje veliki broj programa namijenjenih učenicima i studentima, ali i brojne izložbe koje će predstaviti sve ono što zaposleni u arhivima svakog dana rade”, istakla je Vujović.

Đurašković je naveo da je vidljivost arhiva i arhivske građe koju čuvaju od posebnog značaja za državu i dodao da Prijestonica u punom kapacitetu stoji na raspolaganju za saradnju na zajedničkim projektima.

Direktor Državnog arhiva Danilo Mrvaljević upoznao je prisutne sa programom ovogodišnje manifestacije „Neđelja arhiva“ i istakao zadovoljstvo postignutim rezultatima u prethodnoj godini.

„Imamo velike planove za razvoj i unapređenje Državnog arhiva Crne Gore, a podrška Ministarstva i prijestonice od velikog je značaja za nas“, naveo je Mrvaljević.

U periodu od kraja maja do prve nedjelje juna, Državni arhiv Crne Gore svake godine organizuje tradicionalnu manifestaciju “Neđelja arhiva” brojnim aktivnostima na teritoriji cijele države.

Ova manifestacija održava se u cilju promocije arhivskog nasljeđa i podizanja svijesti o značaju Arhiva, arhivske djelatnosti i arhivske građe, neprocjenjivog blaga koje se čuva u Državnom arhivu Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније