Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

A.B. [ Portal RTCG ]

27. 05. 2024. 16:35 >> 16:35
Čitaj mi:

FESTIVAL NA KOSOVU

CNP prvi put na Kosovu, za "Bladi mun" specijalna nagrada

Specijalna nagrada Internacionalnog pozorišnog festivala u Prištini pripala je Crnogorskom narodnom pozorištu za predstavu „Bladi mun“.

Predstava je izvedena sinoć u Teatru „Faruk Begolli“ u okviru takmičarske selekcije, a ovo je prvi put da je CNP gostovao na Kosovu. 

U predstavi „Bladi mun“ uloge tumače: Sanja Vujisić, Nikola Perišić, Kristina Obradović, Aleksandar Gavranić, Filip Đuretić, Maša Božović, Stevan Vuković i Branka Otašević.

Izvođenju predstave CNP-a i ceremoniji zatvaranja Festivala prisustvovao je predsjednik Vlade Kosova Albin Kurti.

Na Internacionalnom pozorišnom festivalu u prištini koji je održan od 20. do 26. maja, pored nacionalnog teatra iz Crne Gore, učestvovala su i pozorišta iz Bosne i Hercegovine, sa Kosova, iz Njemačke, Albanije, Hrvatske i Sjeverne Makedonije.

Sinoćnjem izvođenju predstave „Bladi mun“ i zatvaranju Festivala prisustvovali su brojni predstavnici javnog, političkog i kulturnog života, potom Ambasade Crne Gore na Kosovu i diplomatskog kora, kao i medija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније