Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

B.B.

25. 05. 2024. 10:48 >> 10:48

STRUGAR

Koreobajka "Pepeljuga" ispunila salu Muzičkog centra

Koreobajka "Pepeljuga" u izvođenju Crnogorskog baletskog ansambla i Allegro baletske trupe izvedena je sinoć u Muzičkom centru Crne Gore, a novo igranje je planirano i za večeras od 19 sati.

Kako je kazala u Jutarnjem programu TVCG koreografkinja Viktorija Strugar, uprava Muzičkog centra se trudi i vodi računa o svima, pa širi svoje programske sadržaje, tako da je i Allegro baletska trupa ovom prilikom dobila priliku da sarađuje u koprodukciji i napravi predstavu "Pepeljuga" sa igračima baletskog studija Muzičkog centra.

"Sinoć je bilo divno, mi ćemo reći da uvijek može bolje, uvijek tu ima nekih grešaka, ali sve u svemu bilo je odlično, jer je bio veliki broj izvođača na sceni i iza scene, tako da vrlo sam zadovoljna. Učešćem baletskih igrača iz Muzičkog centra podigao se nivo predstave, jer mi smo ovu "Pepeljugu" igrali prije godinu dana, dakle premijerno je tada izvedena, a sada je poboljšana ovom koprodukcijom sa Muzičkim centrom", kazala je Strugar.

Istakla je da kada je u pitanju koreobajka i ono što radi Allegro, ne iznenađuje što je bila puna sala. Sjajno je, kaže i ono što radi Muzički centar na razvijanju prave baletske priče.

"Allegro uvijek ima roditelje kao publiku. Da bismo napravili pravu publiku, znači publiku nezavisno od izvođača na sceni, e to je prava stvar i to radi Muzički centar. Kroz profesionalni ansambl koji je osnovan ovdje kod njih, na taj način učimo publiku da voli balet. Ja učim kroz Allegro, te moje male piliće i odrasle članove da vole i razvijaju svoju umjetnost, svoju tehniku, kroz evo ovakve programe imaju priliku da gledaju od profesionalnih igrača kako to treba da izgleda, tako da je to jedna prava dobra saradnja za sve", kazala je Strugar.

Ona naglašava da je balet lijepa, ali zahtjevna umjetnost.

"To sve izgleda lijepo i graciozno, ali ustvari nije toliko lako. Nije ni malo lako kad se profesionalno odlučite da se bavite baletom, to je zaista mnogo težak posao. Najteži od svih umjetnosti. Dakle, baletski umjetnici su rudari teški. Sve to što je lepršavo i slatko, iza toga stoji ogroman rad, da ne plašim djecu, dosta znoja i krvi", kazala je koreografkinja.

Strugar je pozvala i večeras roditelje i djecu na predstavu "Pepeljuga" od 19. sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније