Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

B.B.

19. 02. 2024. 12:52 >> 12:52
Čitaj mi:

TREĆE IZDANJE

Prijave za učešće na manifestaciji Noć tvrđava do 12. aprila

Noć tvrđava, manifestacija koja povezuje i promoviše programe na utvrđenim lokalitetima širom Crne Gore i Evrope, ove će se godine održati po treći put, u petak 10. maja.

U ovogodišnjem izdanju Noći tvrđava mogu učestvovati svi utvrđeni lokaliteti u Evropi i ostale baštinske ustanove koji na vrijeme pošalju svoju online prijavu putem obrasca na web stranici manifestacije (https://nightoffortresses.org/). Prijave su otvorene od danas do 12. aprila 2024.

Kako navode u Opštini Bar, osim osnovnih podataka o svom lokalitetu, organizatori u prijavi trebaju predstaviti i planirani program bilo da se radi o izložbama, predavanjima, radionicama, muzičkim programima, filmskim projekcijama, plesnim nastupima, predstavama, organizovanim obilascima, danu otvorenih vrata i sličnim sadržajima.

"Važno je napomenuti da je učestvovanje u Noći tvrđava potpuno besplatno, a da planirani programi moraju biti dostupni svim posjetiocima. Cilj manifestacije koja je u dosadašnjim izdanjima objedinila 45 fortifikacijskih lokaliteta u šest evropskih država, je poboljšati kulturno-turističku ponudu u evropskim gradovima s utvrđenom baštinom te podići svijest o potencijalu i važnosti valorizacije kulturne baštine kao generatora razvoja kulturnog turizma. Manifestacijom se ujedno širi i jača saradnja među gradovima i organizacijama koje upravljaju utvrđenom spomeničkom baštinom, a odvija se uz podršku međunarodnih udruženja EFFORTS (European Federation of Fortified Sites) i FORTE CULTURA koja su Noć tvrđava uvrstila u European Fortress Summer Event", navode u saopštenju.

Podsjećaju da je Noć tvrđava prvi put održana 2022. godine na području Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine kao rezultat zajedničkog evropskog projekta FORTITUDE. Organizatorima manifestacije Opštini Bar, Tvrđavi kulture Šibenik, Gradu Karlovcu i Gradu Banja Luci od ove godine priključili su se partneri iz Grada Trebinja i Opštine Ulcinj.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније