Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

B.B.

05. 02. 2024. 12:17 >> 12:17
Čitaj mi:

POZIV UMJETNICIMA

Prijava projekata za FIAT do 20. marta

Festival internacionalnog alternativnog teatra (FIAT) 2024. održaće se od 6. do 15. septembra u Podgorici, a pozivaju se svi umjetnici/ce, da svoje projekte i radove iz oblasti eksperimentalnog pozorišta, književnosti, vizuelnih umjetnosti, muzike, filma i kreativnih industrija prijave za festival.

Prijavni formulari za glavni takmičarski program i za prateći program dostupan je na web sajtu festivala www.fiat-montenegro.org od četvrtka 1. februara do srijede 20. marta.

Više se moguće informisati na zvaničnim kanalima festivala (Facebook, Instagram).

Glavni program je takmičarskog karaktera, a međunarodni žiri će, kao i svake godine, dodijeliti četiri festivalske nagrade.

Kako navode organizatori, FIAT se skoro četiri decenije uspješno realizuje i reagujući na dinamiku društvenih procesa, daje poseban pečat crnogorskoj kulturno-umjetničkoj sceni.

"Usljed napete geopolitičke situacije, kao i turbulentnih društveno-ekonomskih prilika na lokalnom nivou, festival se i ove godine suočava sa izazovom u vidu finansijske neizvjesnosti. Ovo je prilika i da pozovemo sve društveno odgovorne i druge zainteresovane kompanije, organizacije i udruženja, kao i institucije, da podrže ovogodišnji FIAT, jer u aktuelnim okolnostima umjetnost je posebno značajna, ako ne i neophodna, doza čovječnosti", navode u saopštenju.

FIAT se svake godine realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Crne Gore i Glavnog grada Podgorice, te uz pomoć drugih donatora i prijatelja.

"Jedna od veoma bitnih karakteristika festivala je i promocija i podsticanje kulturne razmjene, saradnje i mobilnosti umjetnika, kako na regionalnom tako i na međunarodnom nivou. Prepoznat kao fuzija različitih oblika umjetnosti, FIAT je, sa svojim autentičnim programom, karakterističnom publikom i neposrednom atmosferom, jedan od najznačajnijih festivala jugoistočne Evrope", napominju u saopštenju.

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније