Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ R.B. ]

16. 01. 2024. 12:37 >> 12:36

"NOCONCEPT2"

U KIC-u otvorena izložba 24 mlada umjetnika

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović otvorila je u KIC-u "Budo Tomović" izložbu radova 24 mlada akademska umjetnika iz Crne Gore, koju je pod nazivom "NoConcept 2" organizovala Opština Nikšić.

Borovinić Bojović je istakla da je izložba organizovana ne samo u slavu mladosti i umjetnosti, nego i u znaku sjajne saradnje Opštine Nikšić i Glavnog grada.

"U prilici smo da uživamo u kreativnosti i beskrajnom talentu naša 24 mlada akademska umjetnika , koji su svoj izraz našli u slici, grafici, crtežu i skulpturi. Svako od djela koje možete da vidite prikazuje jedinstvenu perspektivu i umjetničku viziju mladih stvaralaca, a sva zajedno daju nam originalan uvid u savremenu umjetničku scenu Crne Gore, kao i naznake o tome kojim pravcem će se ona razvijati u budućnosti. Iako izložba nosi naziv 'NoConcept', ispostavlja se, potpuno suprotno – da je osmišljena sa sjajnim konceptom koji je ne samo atraktivan, već očigledno i veoma produktivan i podsticajan", rekla je Borovinić Bojović.

Ona je istakla da je sa posebnim zadovoljstvom prihavatila poziv da otvori ovu izložbu, s obzirom na to da joj je jedan od prioriteta tokom mandata na čelu Skupštine Glavnog grada upravo podrška umjetnosti i šire – kulturi, a u okviru toga posebno mladim stvaraocima.

Svi oni u našem gradskom predstavničkom domu mogu da računaju na snažnu podršku njihovom daljem razvoju i stvaralačkim pregnućima, jer prepoznajemo važnost njegovanja i osnaživanja nove generacije umjetničkih vizionara i posvećeni smo stvaranju prilika za njihovu afirmaciju i uspjeh. Iskreno se nadam da će ova vrsta izložbe postati tradicionalna i da ćemo biti u prilici da ovdje ugostimo i 'NoConcept 3'", poručila je Borovinić Bojović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније