Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

04. 12. 2023. 08:44 >> 08:44

DRAGAN KOPRIVICA

U svečanoj sali doma starih "Nikšić” održan humanitarni koncert

U okviru serije humanitarnih koncerata koje održava po Crnoj Gori, Dragan Koprivica je održao i izuzetno uspješno Veče muzike i humora u Domu starih “Nikšić”. Kao gosti nastupili su pjesnikinje Gordana Sarić, Slava Vojinović i Radojka Draganić, koja je čitala i svoje aforizme, i pjesnik Radislav Gardašević, a u muzičkom dijelu se kao gost programa predstavio Zoran Džiknić, vokalni solista i kantautor iz Nikšića.

Uz odličan kontakt s prisutnima, i podršku direktorici Doma Jeleni Banjević na njenim nastojanjima da se korisnicima priređuju kulturni programi, Koprivica je prvo govorio svoje humorističke aforizme uz smijeh i aplauze prisutnih, a potom svirao na harmonici evocirajući neke uspomene iz muzičkog života, uvijek punog anegdota i humora.

Zatim je, kako je saopštio, pjevao poznate stare i nove hitove Đorđa Marjanovića, Halida Bešlića, Enesa Begovića i druge, a neke od pjesama pjevali su zajedno sa njim i korisnici, koji su u izvrsnoj atmosferi proveli lijepo veče uz druženje i aplauze.

Direktorica Doma starih “Nikšić” Jelena Banjević je u svom pozdravnom govoru istakla: “Tradicija organizovane brige o starima i nemoćnima je mjera humanosti i zrelosti jednog društva. Dom starih ‘Nikšić’ nastavlja ovu tradiciju tako što implementira savremene standarde u sve kompleksniju i zahtjevniju problematiku pod sintagmom ‘briga o starima’. Zadatak zaposlenih u Domu je da se korisnici osjećaju kao kod kuće, da im se pruži potrebna ljubav i pažnja, ali i da se uz pomoć organizovanja raznih aktivnosti osjećaju prihvaćeno, a ne društveno izolovano i odbačeno. U našem Domu uvažava se i primjenjuje pravilo da strategija starosti ne smije biti pasivna, već sadržana u plemenitosti, kulturi i kultivisanosti.”

Banjevićeva se zahvalila Koprivici i svim gostima programa na njihovom humanom gestu, i ukazala na značaj takve kulturne misije za ustanove ovog tipa.

Izrazila je želju da svi oni ponovo posjete Dom starih “Nikšić” sa nekim novim kulturnim sadržajima, koji će sa sigurnošću kod korisnika Doma ostati kao bitna tema razgovora.

Po ocjeni Banjevićeve, “atmosfera na koncertu bila je sjajna i ostaće zapamćena među prisutnima, koji su s ushićenjem dočekali i ispratili goste, a ovakvo veče za njih mogu prirediti samo ljudi velikog srca.

I ovog puta je dokazano koliki značaj u domovima starih ima organizovanje kulturnih sadržaja u cilju procesa socijalizacije korisnika Doma kao institucije od posebnog društvenog značaja.”

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније