Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Б.Б.

26. 10. 2023. 12:56 >> 12:56

U JU ZAHUMLjE U NEDJELjU

Razgovor o knjizi "Pet sa pet" Slobodna Ivanovića

U organizaciji Književnog kluba „Poenta poetika“ – JU „Zahumlje“, biće upriličen književni program - Razgovor o knjizi „Pet sa pet“, autora Slobodana Ivanovića u nedjelju, 29. oktobra. Ovim programom Književni klub „Poenta poetika“ nastavlja praksu predstavljanja mladih, darovitih autora, predstavnika savremene književne scene, nikšićkoj publici, afirmišući ujedno poeziju, i uopšte književnost.

Moderator je Goran Radojičić, urednik u JU "Zahumlje".

Kako navode u kratkoj biografiji Slobodan Ivanović rođen je 1988. u Nikšiću. Objavio je tri knjige pjesama: „Adresa sna“ (2010 – Pjesnička riječ na izvoru Pive, Plužine), „Osobine“ (2014 – Knjižuljak, Beograd) i „Pet sa pet“ (2023 – Kontrast, Beograd). Jedan je od organizatora čitanja poezije ARGH u Beogradu. Pjesme su mu prevođene na slovenački i ruski jezik. Uvršten je u antologije Van kutije (Gligorije Dijak, Podgorica, 2009), IDIOT Balkan 1 i 2 (Paraliterarna organizacija I.D.I.O.T, Ljubljana 2014 i 2015), Meko tkivo (Klub A302, Zagreb, 2015), Černogorcy : 8 + 11 + 1 + 9 (Nacionalna biblioteka Crne Gore "Đurđe Crnojević", 2015), Čiji grad : književni protest (Kontrast, Beograd, 2016).

"Pjesme su mu takođe prisutne u periodici i na brojnim internet portalima. Muzičar je i polu-kompozitor. Živi i radi u Beogradu, gdje prevodi s francuskog i engleskog jezika kao član UKPS", navode u "Zahumlju".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније