Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ R.B. ]

06. 09. 2023. 17:25 >> 17:25

BESPLATNE PROJEKCIJE

"Džada film fest" na podgoričkim ulicama od 11. do 17. septembra

Osmo izdanje “Džada Film Fest-a”, pod sloganom “Pay attention!”, počinje 11. septembra i trajaće do 17. Tokom šest noći, od 19.30 sati, prikazivaće se po jedan debitantski film u takmičarskoj sekciji, saopšteno je na današnjoj konferenciji za medije.

Pored takmičarskog, Međunarodni festival debitantskog igranog filma, podgoričkoj publici nudi i revijalni program, koji počinje od 21 sat, a vezan je za nekoliko lokacija na ulicama Podgorice.

Sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica, Ana Medigović, tim povodom je istakla da je festival, koji se iz godine u godinu sve više razvija, veoma značajan za stimulisanje rada domaćih filmiskih stvaralaca, kao i za razvoj filmske publike.

“Sekretarijat za kulturu i sport u kontinuitetu podržava razvoj kulturno-umjetničke scene grada, pažljivo prati i podržava subjekte i organizacije u čijem fokusu je kultura, a na naše zadovoljstvo taj broj je iz godine u godinu veći. Zajedno sa festivalima koji djeluju u okviru naših tradicionalnih manifestacija, trudimo se da pozicioniramo Podgoricu kao otvoren i napredan grad. Čestitke Džada Film Fest-u i selektoru koji je odabrao film za ovogodišnje prikazivanje iz crnogorske produkcije”, istakla je Medigović.

Direktorka festivala Nina Lončar istakla je da ove godine, dodatni sadržaj i program festivala predstavlaja Džada Junior, u okviru kojeg najmlađe očekuje dobra zabava, kao i Džada Talk, panel diskusija na zanimljive teme, te akcija u kojoj sa gradskim Zelenilom učestvuju u ozelenjavanju gradskih površina.

Dodjela nagrada je 16. septembra u Bloku 5, kada se otvara Evropska nedjelja mobilnosti. Kao i svake godine, ulaz na sve projekcije je besplatan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније