Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

ТВЦГ

23. 07. 2023. 20:20 >> 20:20
2

OPERSKA UMJETNICA

Rađenović: Nedostaje mi Crna Gora, ali za uspjeh su potrebna odricanja

Operska umjetnica Tamara Rađenović dio je Forbsove liste 30 najuticajnijih ličnosti do 30 godina u domenu umjetnosti i kulture. Jedina je umjetnica iz Crne Gore koja je nekoliko puta nastupala u čuvenom njujorškom Karnegi holu i samo je ona sa Balkana primljena i diplomirala na Odsjeku solo pjevanja na Kraljevskom muzičkom koledžu u Londonu.

"Nostalgija jeste jedna neizlječiva bolest, nedostaje mi porodica, dom, taj osjećaj da sam kod kuće, a dom je u Crnoj Gori, tamo gdje su roditelji. Ali svjesna sam činjenice da ako želim da uradim nešto u svojoj profesiji, to su neka odricanja na koja se prosto naviknete, a već 11 godina je od kad sam u inostranstvu", kaže Rađenović.  

O karijeri, životu i planovima sa Tamarom je razgovarao Saša Klikovac.

Cijeli intervju pogledajte u 21.15 na Prvom programu TVCG. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније