Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ A.B. ]

11. 06. 2023. 19:06 >> 19:14

U GALERIJI "KATARININE ČAROLIJE"

Izložba slikarke Ružice Radulović: Oda radosti i optimizma

Slikarski svijet Ružice Radulović odiše notom radosti, optimizma i nepresušnih kreativnih mogućnosti i pokazuju da je traganje za smislom najhumaniji vid iskazivanja čovjekovih duhovnih vrijednosti.

Radulović je crnogorskoj publici predstavila izložbu “Slučaj traganja II”, koja će do 20. juna biti otvorena u Galeriji "Katarinine čarolije".

Ona je do sada svoje radove prezentovala u zemlji i regionu i pokazala da se slikarstvo vremenom iskristalisalo kao njena primarna stvaralačka vokacija u kojem je uspjela da poveže apstraktne kategorije svojih misli, emotivnih doživljaja, sebe i svijeta, sa ritmovi ima boje, linije, prostora poput muzike koja je suština same stvarnosti.

Akademski slikar, Milutin Obradović, koji je otvorio izložbu, kazao da je početna tačka svakog uspjeha želja.

“Oluje čine da hrastovi puštaju duge korjene. Ljubav nema godine, jer se ona uvijek rađa, ona ne stari. Gravitacija nije odgovorna što se ljudi nekad zaljuljaju. Nije ovo loše vrijeme, loši smo mi koji su dozvolili da prolazi vrijeme voleći pogrešne i gazeći prave ljude. Sve ove izreke su vezane za Ružicino apstraktno slikarstvo, ali i za sve nas koje je dirnula želja, uspjeh, ljubav, prijateljstvo, sloboda”, rekao je Obradović.

On je kazao da kada danas neko kaže Pikaso ili Petar Lubarda, on nije rekao ime, već djelo.

“Tako i Ružici želim da i njeno ime od danas ide na putu da postane djelo”, poručio je Obradović.

Grofica Sofija Di Garofini je zahvalila Ružici i kazala da je izložba “Slučaj traganja II” praznik za oči.

“Ružica je umjetnica koja nije opterećana akademizmom i slijedi prirodne zakone, što je u današnje vrijeme malo zaboravljeno, preko svojih boja, tekstura, oblika i prostora. Priznaću i da je umjetnost bol i stanje metafizike”, zaključila je Garofini.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније