Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Б.Б.

07. 06. 2023. 09:38 >> 09:38

VEČERAS OD 19 SATI

Predavanje umjetnika Andreja Josifovskog u Kuslevovoj kući

Arhitekta i umjetnik Andrej Josifovski, poznatiji pod pseudonimom Pijanista, održaće danas u Kuslevovoj kući sa početkom u 19 sati, predavanje o ekološkoj i angažovanoj umjetnosti koja može da mijenja svijet.

Predavanje je dio multimedijalne, edukativne i interaktivne izložbe "Od danas malo mijenjam svijet".

Vizuelna umjetnica Milena Živković, sa projektom Mentalna ekologija, u saradnji sa JU "Muzeji i Galerije Podgorice" i Ministarstvom ekologije i prostornog planiranja i urbanizma organizator je i autor ove izložbe.

Andrej Josifovski, arhitekta i umjetnik, poznato je ime i predvodnik mladih umjetnika Balkana. Poznatiji kao Pijanista, od malih nogu se izražava kroz umjetnost, najprije je to bio klavir, zatim arhitektura, a od prije nekoliko godina, slikanje murala. U njegovim radovima i govoru jasna je motivacija da se raskrinka pomodarstvo i kič, i ostavi autentičan trag.

Kako napominju u JU Muzeji i galerije Podgorice, na izložbi su predstavljeni crteži, kolaži, makete, skulpture, kratke priče, video format i land art u dvorištu Kuslevove kuće.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније