Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

I. P. [ Radio CG ]

31. 05. 2023. 11:37   >>  11:42

VEČE FOLKLORA

Koncert večeras na Trgu nezavisnosti od 21 sat

Veče folklora koje organizuje Turistička organizacija Glavnog grada i Sekretarijat za kulturu i sport u saradnji sa Udruženjem folklornih ansambala Crne Gore - regija Podgorica održaće se danas od 19 sati, kaže za Radio Crne Gore Nina Pajović iz Turističke organizacije Podgorice.

Manifestaciji “Svi plešemo - srce igrom darujemo”, koncertu koji počinje u 21 sat na Trgu nezavisnosti prethodi defile 11 folklornih ansambala sa teritorije Podgorice Hercegovačkom, Njegoševom i Ulicom slobode kao i zajedničko kolo oko fontane na trgu.”

Na manifestaciji učestvuju: “FA “Crna Gora” KUD “Ljubo Božanović“ AKUD „Mirko Srzentić“ KUD „Crvena stijena“ FA „Podgorica“ FA „Treće doba“ KUD „Duga Montenegro“ FA „Vila“ KUD „Aluminijum“ ANIP „Đurđevdansko kolo“ FA KIC-a „Budo Tomović“ Žuti Serhatlić, Tanja Šeter i Vojni orkestar Gardijske čete Vojske Crne Gore.”

Manifestacija je, dodaje Pajović, organizovana i prošle godine, nekoliko puta.

“Fokus je bio na moderne plesove, manifestaciju smo organizovali na više lokacija u gradu. Ovog puta tradicija i folklor i zaista nam je zadovoljstvo što ćemo biti u prilici da predstavimno i vidimo u svih 11 ansambala sa teritorije Glavnog grada”, rekla je Pajović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније