Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ A.B. ]

24. 05. 2023. 18:44 >> 18:48

POZNATI JAPANSKI PISAC

Murakami dobio prestižnu nagradu

Proslavljeni japanski pisac Haruki Murakami dobitnik je prestižne španske književne nagrade Princeza od Asturije za 2023. godinu

Među favoritima žirija ove godine bila je orijentalna književnost, a takmičilo se ukupno 37 autora porijeklom iz 17 različitih zemalja.

U obrazloženju nagrade piše da Fondacija koja stoji iza nagrade Princeza od Asturije pozdravilja „jedinstvenost Murakamijeve književnosti, njen univerzalni obim i sposobnost da pomiri japansku tradiciju i nasljeđe zapadne kulture u ambicioznom i inovativnom narativu“.

Nagrada Princ (Princeza) od Asturije dodjeljuje se od 1981. godine kao serija godišnjih nagrada pod pokroviteljstvom Fondacije Princeze od Asturije.

Među dosadašnjim laureatima nalaze se, između ostalih: Umberto Eko (2000), Bob Dilan Lenard Koen i Marina Abramović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније