Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Анка Радовић [ TVCG ]

10. 05. 2023. 16:35 >> 16:36

NEDAVNO IZAŠLO IZ ŠTAMPE

CANU promovisala novo izdanje "Leksikona crnogorskih dinastija”

Crnogorska akademija nauka i umjetnosti promovisala je svoje novo izdanje koje je nedavno izašlo iz štampe, kapitalno djelo „Leksikon crnogorskih dinastija”. Riječ je o knjizi u kojoj je prvi put objedinjeno znanje o četiri crnogorske dinastije - Vojislavljevićima, Balšićima, Crnojevićima i dinastiji Petrović-Njegoš.

Leksikon crnogorskih dinastija u izdanju Crnogorske akademije nauka i umjetnosti koji prati četiri crnogorske dinastije, Vojislavljeviće, Balšiće, Crnojeviće i Petrović - Njegoš unikatna je publikacija u našoj istoriografiji, važno, dragocjeno i dobrodošlo djelo, poručeno je sa promocije. 

Ova knjiga na pristupačan a kompleksan i iscrpan način jasno oslikava sve one oblasti koje , smatra Đorđe Borozan , svjedoče prije svega o identitetskom ali i svakom drugom kontinuitetu Crne Gore.

Leksikon crnogorskih dinastija, četvrti je leksikon koji je za kratko vrijeme izašao iz štampe u izdanju crnogorske akademije nauka i umjetnosti. Prije njega objavljeni su botanički, leksikon diplomatije i leksikon likovne umjetnosti Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније