Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Дејан Кандић, ТВЦГ

28. 03. 2023. 07:12 >> 07:12

U PLjEVALjSKOM MUZEJU

U ponudi unikatni suveniri s motivima iz bogatog muzejskog fundusa

Pljevaljski muzej postaje ustanova koja je sve bliža i pristupačnija posjetiocima. Počela je da radi Suvenirnica koja nudi unikatne suvenire s motivima iz bogatog muzejskog fundusa.

Zavičajni muzej u Pljevljima posljednjih godina ruši stereotipe koji prate te ustanove. Sopstvenim sadržajima i probranim gostujućim izložbama sve je poželjnije mjesto bez obzira na znanje, interesovanje ili uzrast posjetilaca kojima najnoviji projekat omogućava da dio Muzeja, u vidu suvenira, ponesu sa sobom.

Igor Ševčenko iz Zavičajnog muzej Pljevlja kaže da je svaki predmet posebno dizajniran i osmišljen tako da se tu ne može naći ništa što nije dio Muzeja.

"Tu su razglednice iz umjetničke zbirke, imamo etnografsku, arheološku zbirku, imamo i ručno rađene motive iz arheološkog nalazišta Municipijum S", kaže Ševčenko.

Za sada je u ponudi desetak različitih suvenira.

"Sa kupovinom ovih suvenira vi dobijate i dio iz fundusa Muzeja", ističe Ševčenko.

U suvenire je pretočen samo dio iz bogatih muzejskih zbirki, ali i to je dovoljno, vjeruju u Ustanovi, da se pobudi interesovanje posjetilaca.

Suvenirnica samo nagovještava i podsjeća na bogati fundus ove Ustanove koja pred posjetioce iznosi kvalitetnu kulturno-istorijsku, umjetničku, ali i edukativnu ponudu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније