Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Б.Б.

05. 02. 2023. 08:25 >> 08:24

8. FEBRUARA

Monodrama "Naši dani" Radoslava Milenkovića u Nikšićkom pozorištu

Monodrama Naši dani, nastala dramatizacijom satiričnih pjesama Vladislava Petkovića Disa (Naši dani, Himna) i najznačajnijih pripovjedaka srpskog satiričara Radoja Domanovića biće održana u Nikšićkom pozorištu, u srijedu, 8. februara u 20 časova, a u organizaciji JU Zahumlje. Pomenute tekstove za monodramu adaptirao je, režirao i igra srpski filmski, televizijski i pozorišni glumac i reditelj, Radoslav Milenković.

Milenković u predstavi igra više od trideset likova, oslanjajući se na snažnu facijalnu ekspresiju i pantomimu pokazujući svoje izvanredne glumačke sposobnosti. Monodrama je izvođena više od 1.700 puta i višestruko nagrađivana.

Kako navode u kratkoj biografiji Radoslav Milenković rođen je 1958. godine u Novom Sadu, gdje je završio osnovnu i srednju školu, a 1980. godine diplomirao je glumu na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Branka Pleše i pozorišnu režiju 1990. na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu u klasi profesora Dejana Mijača. Glumio je u velikom broju filmova i pozorišnih predstava. Dobitnik je najznačajnijih nagrada za glumu i režiju na brojnim festivalima u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније