Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ R.B. ]

31. 01. 2023. 11:02 >> 10:56

FEBRUARSKI REPERTOAR

Zetski dom: Predstave, gostovanja, muzički segment...

Februarski repertoar Kraljevskog pozorišta "Zetski dom", osim predstava i gostovanja, obogatiće i muzički segment.

U nedjelju, 5. februara, pred publikom na Cetinju biće odigrana predstava "Pod oba Sunca", koju je prema romanu crnogorskog književnika Ognjena Spahića i dramatizaciji Stele Mišković, režirao Boris Liješević. Izvođenje će početi u 20 sati.

Dan kasnije, u ponedjeljak, 6. februara, u organizaciji Fonda za aktivno građanstvo (FAKT), u Kraljevskom pozorištu "Zetski dom" biće organizovana dodjela godišnjih nagrada i priznanja za filantropiju "Iskra" u 19 sati.

Predstava "Ana Karenjina", prema romanu L.N.Tolstoja u režiji Mirka Radonjića, biće odigrana u srijedu, 8. februara s početkom u 19 sati. Riječ je o koproducentskom projektu našeg teatra i DS Prazan prostor iz Podgorice, dok je predstava do sada osvojila nagrade podgoričkog FIAT-a, Bijenala scenskog dizajna iz Novog Sada, kao i sarajevskog MESS-a.

U okviru vanrepertoarske aktivnosti, u Kraljevskom pozorištu "Zetski dom" u petak, 10. februara u 18 sati biće upriličena dodjela nagrada najboljim sportistima i sportskim organizacijama Cetinja za 2022. godinu. Događaj se realizuje u organizaciji Prijestonice Cetinje.

Predstava "Predsjednice" (Die Präsidentinnen), iz naše novije produkcije, koju je prema tekstu Vernera Švaba režirala Radmila Vojvodić, biće izvedena u ponedjeljak, 13. februara s početkom u 20 sati.

U subotu, 18. februara, pred publikom na Cetinju će ponovo biti predstava "Obožavateljka", koju je prema tekstovima savremenog hrvatskog dramskog pisca Mata Matišića režirala Ana Vukotić. Riječ je o predstavi iz naše najnovije produkcije, čije izvođenje navedenog datuma počinje u 20 sati.

Crnogorsko narodno pozorište s predstavom "Proces", Franca Kafke, u adaptaciji i režiji Dušanke Belade, gostovaće na sceni "Zetskog doma" u srijedu, 22. februara. Jedna od najnovijih predstava CNP-a pred cetinjskom publikom biće izvedena u 20 sati.

Dva dana kasnije, u petak, 24. februara, "Zetski dom" će gostovati u Tivtu s predstavom "Pod oba Sunca", dok je izvođenje zakazano za 20 sati u Velikoj sali tamošnjeg Centra za kulturu.

Jedna od najzanačajnih evropskih pijanistkinja današnjice Nada Kolundžija održaće koncert u Kraljevskom pozorištu "Zetski dom" u nedjelju, 26. februara s početkom u 20 sati.

Za kraj repertoara, pred publikom na Cetinju biće predstava "Ifigenija", koju je prema Euripidu režirao Zoran Rakočević. Predstava je nastala u koprodukciji centara za kulturu Kolašin i Bijelo Polje, kao i NVO "Korifej teatar", a biće izvedena u ponedjeljak, 27. februara u 20 sati.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније