Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Mina/M.L.B. ]

24. 01. 2023. 10:01   >>  09:56

U PODGORICI

Sjutra promocija knjige "Filozofija Danka Grlića"

Promocija knjige “Filozofija Danka Grlića”, autorke Slađane Kavarić Mandić, biće održana sjutra u Podgorici.

O knjizi će govoriti istoričar i teoretičar umjetnosti Branislav Dimitrijević, pisac i kolumnista Brano Mandić i Kavarić Mandić, koja je i doktorka filozofije i marksistkinja.

Knjiga, koja je doktorat Kavarić Mandić, publikovana je u koizdanju Zagreb – Beograd - Nikšić (Beletra - Most art Jugoslavija - Fondacija Ćano Koprivica).

Profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu Lino Veljak u recenziji knjige je kazao da je riječ o analizi i sintezi opusa jednog od najznačajnijih hrvatskih i jugoslovenskih filozofa XX vijeka.

Veljak je istakao da je u doba sveopšte hiperprodukcije, kad tržište više nego ikad nameće potrebe i degradira čovjeka na samoživo interesno djelovanje, značajno iz zaborava izvući filozofska stajališta koja ukazuju “ne tek na mogućnost otpora nego i na perspektivu nastajanja drugačijeg čovjeka.”

“U zanimljivo strukturiranoj monografiji autorka je iskazala i svoju potrebu za antidogmatskim ustrojstvom današnjih društava, ukazala na probleme koji se ne razlikuju previše od Grlićeva vremena, kao i zauzela sličan antidogmatski i slobodarski stav”, kaže se u recenziji.

Promocija će biti održana u 20 sati u Kulturnom centru 201 /201 Enganging space/.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније