Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ R.B. ]

02. 01. 2023. 13:35 >> 13:31

17. STRIP FESTIVAL

Autor Ferarijevih ilustracija dolazi na HSF

Italijanski umjetnik, Marko Mastraco, potvrdio je dolazak na 17. Hercegnovski strip festival (HFS), koji će se na više lokacija u Herceg Novom i Boki Kotorskoj održati od 1. do 6. septembra.

Nakon što ga je, kao i ostale italijanske umjetnike, globalna pandemija spriječila da bude gost četrnaestog izdanja, Marko dolazi ove godine sa još spektakularnijom listom ostvarenja na kojima je radio i sa još većom globalnom popularnošću, navode organozatori.

Mastraco je samouki umjetnik koji se nakon diplome geodezije okreće svojoj pravoj ljubavi, crtanju. Nakon debija na specijalnom godišnjem izdanju stripa Dilan Dog, svojim izražajem oduševljava i publiku i kritiku i otpočinje njegova karijera.

Dugi niz godina angažovan je u timu Ferarija u Formuli 1, za koji crta i oslikava specijalne postere različitih trka F1 karavana.

Uz već najavljene Kineskinju Ji Jang i Francuskinju Danu Dimat, Mastraco predvodi listu specijalnih gostiju na HSF.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније