Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ M.M.Lj. ]

04. 12. 2022. 11:19 >> 11:17

ROMAN "POVRATAK IZ PAKLA"

Delibašić dobitnik književne nagrade „Slaviša Nikolin Živković“

Nikšićki književnik Vukosav Delibašić dobitnik je književne nagrade „Slaviša Nikolin Živković“ za rukopis romana „Povratak iz pakla“. Grad Niš i Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša u saradnji sa Niškim kulturnim centrom dodeljuju godišnju književnu nagradu „Slaviša Nikolin Živković“ za najbolji neobjavljeni književni rukopis napisan na srpskom jeziku.

Delibašiću je nagradu uručio predsjednik Društva književnika i književnih prevodilaca Niša, pjesnik Dalibor Popović Pop.   

“Društvo književnika svake godine raspisuje konkurs od 30. oktobra do 30. novembra. Na konkursu raspisanom tokom 2021. godine tročlani žiri u sastavu prof. dr Ivan Cvetanović, doc. dr Velimir Ilić i Goran Živković Gorki doneo je jednoglasnu odluku da nagrada pripadne Vukosavu Delibašiću za rukopis romana Povratak iz pakla“, navodi se u saopštenju.

Na ovogodišnji konkurs koji je završen pre nekoliko dana, javilo se pedeset devet autora sa blizu stotinu rukopisa. Saopštenje o sljedećem laureatu biće objavljeno 3. aprila 2023. godine na dan rođenja Slaviše Nikolin Živkovića.

Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša, kao temeljna organizacija niškog književnog staleža, baštini tradiciju društva koje je pre sedamdeset godina 1952. osnovano u Nišu. Prvi predsednik Društva bio je Velimir Živojinović Masuka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније