Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ M.L.B. ]

25. 09. 2022. 10:32 >> 10:31

U KIC-U

O stvaralaštvu Slobodana Ivanovića

Veče posvećeno stvaralaštvu pjesnika Slobodana Ivanovića održano je preksinoć u KIC-u “Budo Tomović” u okviru redovnog književnog programa KIC-a.

Sa autorom je razgovarala spisateljica Barbara Delać, koja je ukazala na bitne osobenosti Ivanovićevog pjesničkog izraza, poput brižljivog odnosa prema zvučnosti i ritmu pjesme, ali i na karakteristike poetskog svijeta koji je gradio u do sada objavljenim zbirkama.

Kako je kazala, to je poezija koja često preispituje ili dovodi u pitanje stvari koje se obično uzimaju zdravo za gotovo.

“Tako se u zbirci “Osobine”, Ivanović, između ostalog bavi poetskim definicijama nepoetskih predmeta, i na određeni način se obračunava sa mitovima u pjesništvu. Zbog potrebe za definisanjem, tj. re-definisanjem i dekonstrukcijom značenja, u njoj je prisutan i esejistički ton, koji se iz ciklusa u ciklus rastače i postaje nježniji, a riječima kao da se želi dati neka viša moć- religijska, magijska, ili revolucionarna, i to u ’doba neplodno’ i nenaklonjeno riječima, kako u ličnim odnosima, tako i u društvu”, istakla je Delać.

Pored pjesama iz do sada objavljenih zbirki, publika u KIC-u bila je u prilici da čuje i stihove iz najnovijeg, još neobjavljenog rukopisa Slobodana Ivanovića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније