Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

B.B.

28. 07. 2022. 13:57   >>  13:55

CNP I CENTAR ZA KULTURU TIVAT

Premijera predstave "Pokojnik" 30. jula

Predstava "Pokojnik" biće premijerno izvedena 30. jula u 21.30 sati u Centru za kulturu Tivat, dok će podgoričkom premijerom 6. oktobra Crnogorsko narodno pozorište otvoriti novu pozorišnu sezonu, istakli su na današnjoj konferenciji za novinare.

Predstava je rađena po tekstu Branislava Nušića u režiji Egona Savina koji je radio i adaptaciju, a kako su istakli u CNP-u, koprodukcija je Crnogorskog narodnog pozorišta i Centra za kulturu Tivat.

U predstavi igraju: Marko Baćović, Bojan Dimitrijević, Branka Otašević, Goran Vujović, Aleksandar Radulović, Lazar Dragojević, Slavko Kalezić, Slobodan Marunović, Stevan Vuković, Dejan Ivanić, Stevan Radusinović, Radmila Božović, Jadranka Mamić, Dragan Račić i Slobodan Vujadinović.

Autorski tim čine: Vesna Popović, scenografkinja, Jelena Stokuća, kostimografkinja, Gordana Bulatović, asistentkinja kostimografkinje, Dubravka Drakić, scenski govor, organizatorka Gordana Smodlaka, izvršna producentkinja Nela Otašević, i asistentkinja reditelja Radmila Božović.

VD direktorice Centra za kulturu Tivat Dijana Sindik, je kazala da je Centar izuzetno ponosan na ovaj projekat i da predviđa predstavi dug izvođački život.

Direktor CNP-a Marko Baćović smatra da saradnja uspostavljena između nacionalnog teatra i Centra za kulturu Tivat predstavlja početak jednog dugog prijateljstva. On je zahvalio ljudima iz Centra za kulturu Tivat i predsjedniku Opštine Tivat Željku Komnenoviću čija je podrška bila presudna u realizaciji ovog projekta.

"Mislim da je ovo pravi tekst i pravi reditelj, za ovo vrijeme i za ovaj ansambl", kazao je Baćović.

Reditelj Egon Savin je kazao da je predstava oštra, duhovita i sažeta. On je pohvalio crnogorske glumce.

"Ja radim širom bivše Jugoslavije, u svim većim pozorištima regiona i moram da kažem nešto što jasno vidim - Crnogorsko narodno pozorište trenutno ima četiri fantastična mlada glumca i pet nevjerovatnih glumica, a to je kapital kakav se rijetko srijeće u evropskim razmjerama. Ukoliko CNP bude pravio dobre izbore komada i reditelja, sa ovim glumcima, nacionalni teatar može praviti predstave koje su u značajne u evropskim razmjerama", zaključio je Savin.

Bojan Dimitrijević je kazao da je uživao u procesu.

"Radio sam sa kolegama sa kojima nisam radio i koje nisam poznavao i to je prilika da izađeš iz zone komfora. U ovom slučaju sam iz zone komfora ušao u neki drugi komfor, zahvaljujući organizaciji CNP i gostoprimstvu Centra za kulturu Tivat. Vjerujem da smo napravili dobru predstavu, u kojoj će publika uživati i zbog koje će se zamisliti nad temama koje ovaj komad ističe", kazao je Dimitrijević na konferenciji za medije.

Glumac Slobodan Marunović je kazao da adaptacija Egona Savina komadu daje novu dimenziju i da smatra da će "Pokojnik" biti gledana predstava koju će publika voljeti.

"Ovaj komad otvara svevremene teme koje se mene tiču i koje me bole, a o kojima je važno govoriti u Crnoj Gori i zato sam jako srećna što smo radili upravo Nušića", kazala je Radmila Božović, glumica Crnogorskog narodnog pozorišta.

Predstava "Pokojnik" će biti izvedena i 31. jula i 1. avgusta u Tivtu, kao i 7. i 8. oktobra u Podgorici.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније