Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

O.Z.

02. 07. 2022. 10:44   >>  10:42

PODGORIČKO KULTURNO LJETO

Projekcija filma "Đangova osveta" sjutra u Zagoriču

Projekcijom američkog revizionističkog vesterna “Đangova osveta”, iz 2012, scenariste i reditelja Kventina Tarantina, 3. jula u 21 čas u ulici II crnogorskog bataljona u Zagoriču, biće nastavljeno prikazivanje filmova na otvorenom u okviru Podgoričkog kulturnog ljeta.

Naslovnu ulogu u filmu “Đangova osveta” tumači Džejmi Foks kao odbjegli rob Đango, dok ostale uloge tumače Kristof Valc, Leonardo Dikaprio, Keri Vošington, Semjuel L. Džekson i dr.

Radnja filma smještena je na jugu Amerike, dvije godine prije početka Građanskog rata. Đango je rob, koga surova prošlost i iskustvo s prethodnim vlasnicima dovodi licem u lice s njemačkim lovcem na glave, dr Kingom Šulcem.

Ovom Tarantinovom ostvarenju pripala su dva Oskara – za najboljeg sporednog glumca i najbolji originalni scenario, kao i dva Zlatna globusa u istim kategorijama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније