Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

B.B.

08. 06. 2022. 23:20 >> 23:18

FESTIVAL FANTASTIČNE KNJIŽEVNOSTI

Za zbirku "Putnik" izabrano 30 priča

Za zbirku kratkih priča "Putnik", desetog Regionalnog festivala fantastične književnosti REFESTICON, odabrano je 30 priča autora iz pet država, saopštavaju iz Lokalnog javnog emitera Radija Bijelo Polje. .

Prema riječima urednika izdanja Dragića Rabrenovića žiri je obavio izuzetan posao i odabrao veoma kvalitetne priče na temu putovanja kroz vrijeme i prostor.

"Među autorima iz 18 gradova su dobro poznata imena u regionu i već afirmisani pisci koji imaju više objavljenih knjiga, ali i neki od novih pisaca koji su uspješni na brojnim konkursima fantastike", navodi Rabrenović.

On ističe da je tema bila veoma inspirativna zbog čega će se u zbirci naći priče o vremenskim putnicima, o značajnim istorijskim ličnostima, putovanju u prošlost ili budućnost, ali i nesavladivom putovanju makro i mikrokosmosom.

"Na ovogodišnji konkurs smo dobili 51 priču iz sedam država što nas je uvjerilo da smo ostvarili cilj i podstakli stvaraoce iz cijelog regiona da kroz ispisivanje novih pripovjesti iskažemo počast književnim velikanima koji su se bavili fenomenom putovanja kroz prostor i vrijeme, među kojima su Čedo Vuković, ali i Žil Vern, Herbert Džordž Vels, Stanislav Lem i Rej Bredberi", navodi urednik zbirke.

Organizatori napominju da je priče anonimno bodovao eminentni međunarodni žiri u sastavu Adnadin Jašarević (Bosna i Hercegovina), Goran Skrobonja (Srbija), Blaga Žurić (Crna Gora), Mirko Grdinić (Hrvatska) i Dragan Popadić (Crna Gora).

Deseta tematska zbirka "Putnik" biće promovisana na jubilarnom REFESTICON-u koji se održava od 23. do 26. juna u Bijelom Polju.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније