Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Petra Božović, TVCG ]

30. 05. 2022. 15:43 >> 15:42
1

U HERCEG NOVOM

Proslavili 50 godina od osnivanja podružnice Bokeljske mornarice

Hercegnovska podružnica Bokeljske mornarice proslavila je pedeset godina od osnivanja. Jubilej je obilježen svečanim defileom članova iz Kotora, Tivta i Herceg Novog, izvođenjem bokeljskog kola, kao i otvaranjem novih prostorija u blizini glavnog gradskog trga.

Bokeljska mornarica je organizacija koja baštini vjekovnu pomorsku tradiciju Boke Kotorske, a koja je prevazišla nacionalni značaj i uvrštena je na UNESKO listu svjetske nematerijalne kulturne baštine. U svečanom defileu učestvovali su članovi i gradske muzike iz Herceg Novog, Tivta i Kotora.

Čestitajući jubilej, predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, podsjeća na to da je tradicija Bokeljske mornarice sačuvana zahvaljujući lokalnim zajednicama.

"Za pet decenija trajanja ove organizacije u našem gradu zaslužne su porodice iz Herceg Novog koje su u nju ugradile svoju ljubav, vrijeme i energiju, ne dopuštajući da se lokalni ogranak ugasi. Opština Herceg Novi cijeni i podržava rad Podružnice, sa željom da doprinese očuvanju kontinuiteta i usaglašavanju aktivnosti sa savremenim potrebama, uvijek posebno imajući u vidu istorijski i kulturni značaj Bokeljske mornarice", poručio je predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić. 

Hercegnovska podružnica Bokeljske mornarice osnovana je prije pola vijeka s ciljem očuvanja viševjekovne pomorske tradicije, po kojoj je taj grad i poznat. Danas broji 32 aktivna člana i opremljena je adekvatnim uniformama mornara, dočasnika i časnika, kao i srednjevjekovnim oružjem.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније