Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ M.M.Lj. ]

05. 03. 2022. 12:06 >> 12:07
5

"OBALA NESANICE"

Kneževiću nagrada "Radoje Domanović" za roman

Jedan od lidera Demokratskog fronta i predsjednik DNP-a Milan Knežević dobitnik je nagrade „Radoje Domanović“, koju dodjeljuje Udruženje književnika Srbije (UKS), za najuspješniji satirični roman, objavljen u 2021. godini, „Obalu Nesanice“.

Za ovu knjigu, u kojoj je na autentičan, postmodernistički način opisan fenomen diktature, Knežević je u januaru, dobio godišnju nagradu i uredništva, saradnika i čitalaca „Ježa“, „Slobodan Kostić“ za humor u satiri.

Roman Kneževića objavio je izdavač „Štampar Makarije“, a knjiga je već naišla na značajnu pažnju čitalačke javnosti u Crnoj Gori i šire. Promovisana je dva puta u Podgorici, zatim u Budvi i Nikšiću, a slijede i druge promocije kod nas i u okruženju.

“U kritici je ocijenjeno da je Knežević, uz autentičan literarni pristup, sagledao fenomen diktature na brojnim svjetskim destinacijama, u svim vremenima, uzevši za mjesto radnje imaginarnu afričku zemlju, Obalu Nesanice. U toj banana državici najveći sin naroda i narodnosti, Milton, već ovještalim receptima svih diktatora svijeta drži u ropstvu cijelu zemlju praveći od nje privatni feud, mjesto kolektivne hipnoze nacije, zaljubljene u svog velikog Vođu, koji razvija poligon za procvat diktature uz obilatu podršku domaće i međunarodne mafije i bjelosvjetskih satrapa koji šićare po, izgubljenoj u džunglama Afrike, Obali Nesanice”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније