Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ M.L.B. ]

25. 02. 2022. 06:53 >> 06:54

PRODUŽEN UGOVOR

Za Bijenale u Veneciji oko 60.000 eura

Crnu Goru će učešće na ovogdišnjem 59. Bijenalu umjetnosti u Veneciji koštati oko 60.000 eura, navodi se u dokumentu koji je juče Vlada usvojila.

“Troškovi predviđeni za organizaciju izložbe u Paviljonu Crne Gore u Veneciji planirani su prijedlogom budžeta Centra savremene umjetnosti Crne Gore za 2022. godinu i iznose oko 60.000 eura”, stoji u dokumentu.

Vlada je juče usvojila Informaciju o učešću Crne Gore na 59. Bijenalu umjetnosti u Veneciji i zaključivanju Ugovora o zakupu izložbenog prostora za period 2022- 2024. godine i prihvatila tekst Ugovora.

Prethodni ugovor je istekao, pa je neophodno zaključiti novi za naredne dvije godine, kako bi se stekli uslovi za nesmetanu organizaciju i realizaciju predstavljanja Crne Gore na Venecijanskom bijenalu umjetnosti (2022. godina) i arhitekture (2023. godina).

“Ugovor predviđa uplatu godišnje naknade za zakup prostora u iznosu od 28.500 eura, koja se uplaćuje u dvije jednake tranše. Navedeni troškovi, zajedno sa onima koji se odnose na uplatu naknada za električnu energiju, vodu i komunalne usluge, planirani su predlogom budžeta Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta za 2022. godinu. Potpisivanjem ovog Ugovora stvaraju se uslovi u za prezentaciju crnogorske savremene umjetnosti na Bijenalu na kojem izložbe organizuje preko sto država i koje ima preko pola miliona posjetilaca”, saopšteno je iz Vlade.

Podsjetimo Natalija Vujošević, kuratorka Paviljona Crne Gore na 59. Venecijanskom bijenalu umjetnosti donijela je odluku o umjetnicima koji će predstavljati Crnu Goru na 59. Venecijanskom bijenalu koje počinje 23. aprila 2022. godine i traje do 27. novembra 2022. godine.

On je selektovala četiri prijedloga koji će se u formi kolektivne izložbe naziva Umijeće držanja za ruke predstaviti u crnogorskom paviljonu.

59. Međunarodno Bijenale umjetnosti u Veneciji održaće se od 23. aprila do 27. novembra 2022. godine, a kurator za 2022. godinu je Cecilija Alemani. Centralna tema 59. Bijenala umjetnosti u Veneciji 2022. godine je „Mlijeko (od) snova” (The Milk of Dreams / Il latte dei sogni).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније