Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ B.B. ]

14. 01. 2022. 12:10   >>  12:11

U KIC-U

Revija “Mjuzikl - filmska rapsodija” od 17. do 19.januara

Mjuzikle dobitnike brojnih međunarodnih nagrada i priznanja za scenario u KIC Budo Tomović prikazaće u okviru devete revije “Mjuzikl - filmska rapsodija”, sa kojom u januaru tradicionalno počinje filmski repertoar KIC "Budo Tomović".

Revija će biti organizovana od 17. do 19. januara, u sali Dodest, od 20 sati.

Kako najavljuju u KIC-u, dobitnik Oskara za muziku i nagrade Udruženja scenarista SAD, film “Uskršnja parada” iz 1948. godine sa Džudi Garland i Fredom Asterom u glavnim ulogama otvoriće reviju 17.januara. 

Uskršnja parada donosi priču o zvijezdi Brodveja, kojeg će gubitak dugogodišnje plesne partnerke natjerati na potragu za novom plesačkom nadom. Riječ je o mjuziklu koji karakterišu vedra tematika, puno plesa i fenomenalni vokali.

"Zasnovan na istoimenoj uspješnoj produkciji iz 1956, mjuzikl Vinsenta Minelija 'Zvona zvone' (1960) sa Džudi Holidej i Dinom Martinom prikazaćemo drugog dana revije. Ovo je priča o operaterki telefonske centrale u Bruklinu koja se uključuje u živote svojih klijenata. Film je nagrađen od strane Udruženja scenarista SAD, a nominovan je i za Oskara za muziku. Projekcija kriminalističke muzičke komedije 'Robin i 7 pljačkaša' (1964) Gordona Daglasa o gangsterima koji se bore za kontrolu nad gradom planirana je za kraj revije. I ovaj film je nagrađen od Udruženja scenarista SAD, a nominovan je i dva puta za Oskara za muziku", navode u najavi.

Podsjećaju da shodno odluci IJZCG posjete kulturnim događajima moguće su samo uz posjedovanje COVID potvrde.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније